Experții susțin că din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat finanțele și economiile statelor din întreaga lume, se va schimba vârsta de pensionare. Iată la ce vârstă ar putea tinerii de astăzi să prmească pensie.
Citeste si: Anunț de ultimă oră! Cresc pensiile militare? Câți bani vor primi pensionarii din 2022
Se modifică vârsta de pensionare!
Specialiștii sunt de părere că tinerii din această generație, care doresc să se pensioneze în anii 2050, ar putea să fie nevoiți să aștepte până la vârsta de 73 de ani pentru a se pensiona . Experții spun că acest lucru se va întâmpa din cauză că economiile și finanțele sunt devastate de pandemie, notează evz.ro, citat de capital.ro.
Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Poșta Română a anunțat când va plăti pensiile în decembrie
„S-a presupus anterior că persoanele care se vor pensiona în anii 2050 vor avea nevoie de o vârstă de pensionare de 70 de ani. Cu toate acestea, având în vedere cum a afectat pandemia de coronavirus finanțele guvernamentale, vârsta de pensionare ar putea crește până la 72 sau 73 de ani.
Grupul de reflecție al lui Iain Duncan Smith susține că vârsta de pensionare ar putea crește la 75 de ani pentru a asigura un venit decent.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Consultanța financiară, un element important
Mai mult, expertul în finanțe Paul Gibbens susține că pensionare la 60 de ani este aproape imposibilă. Acesta a declarat că tinerii care intră pentru prima oară pe piața forței de muncă ar trebui să se pregătească cu adevărat.
În acest context, Paul Gibbens recomandă celor care de abia intră pe piața forței de muncă, dar și generațiilor viitoare, să solicite consultanță financiară solidă pentru ca fondurile lor de pensionare să le poată satisface nevoile la bătrânețe.
Citeste si: Anunțul momentului despre vârsta de pensionare. Când se va ieși la pensie în România?
De asemenea, expertul în finanțe mai spune că tinerii trebuie să aibă cunoștințe corecte și solide, precum ”numerar, acțiuni, titluri de capital, proprietăți și obligațiuni. În plus, ar trebui să se asigure că taxele și comisioanele sunt competitive”.
Expertul financiar Paul Gibbens spune că tinerii ar trebui să își majoreze contribuțiile cu aceeași sumă, pentru a rămâne competitivi alături de inflație.
„Rata inflației în Regatul Unit a fost în medie de 2,49% din 1989 până în 2021, astfel că o creștere a contribuției la pensie cu cel puțin 2,5% până la 3% pe an pare rezonabilă”, a conchis specialistul în finanțe Paul Gibbens, potrivit The Express.