Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand dau astăzi startul campaniei “Se sună de schimbare!”, un demers menit să vină în întâmpinarea copiilor care învaţă în şcolile rurale româneşti, cele mai afectate de lipsa fondurilor din educaţie sau de nepăsarea autorităţilor.
Citeste si: Stirile Kanal D de la ora 12:00, lider absolut de audienta
“Se sună de schimbare!” Știrile Kanal D și Asociația Bookland- campanie destinată copiilor
În România secolului XXI, mare parte din elevii din mediul rural sunt condamnaţi să înveţe în spaţii insalubre, iar Asociatia BookLand şi Kanal D şi-au propus să tragă un semnal de alarmă şi, de asemenea, printr-un efort comun, făcut alături de oameni cu suflet mare, să strângă fonduri atât de necesare pentru renovarea si dotarea adecvată a acestor şcoli care să-şi poată primi elevii cum se cuvine în noul an şcolar şi nu numai.
Incepând de astăzi, telespectatorii vor putea urmări în cadrul principalelor jurnale informative ale Kanal D o serie de reportaje emoţionante realizate de Ştirile Kanal D în diferite sate şi comune din România, unde şcoala are nevoie, parcă mai mult ca oricând, de ajutor pentru a-şi putea primi, în condiţii decente, noi generaţii de copii.
“ În curând va suna clopoţelul şi ce e mai frumos pentru un copil decât să intre, în prima zi de scoală, într-un spaţiu curat, luminos, prietenos, un loc unde să găsească tot ceea ce are nevoie pentru a î nvăţa cu drag? Ne dorim să spunem adio pereţilor care stau să cadă, WC-urilor din curte, băncuţelor distruse, acoperişurilor prin care plouă, mucegaiului şi igrasiei. Toate acestea sunt posibile dacă ne mobilizăm şi facem ceva concret. Ne dorim ca toţi copiii să aibă o şansă reală la educaţie în condiţii decente. Vă invităm să fiţi alături de noi, cu gesturi mici, dar foarte importante”, a spus Christian Sabbagh, prezentatorul principalului Jurnal informativ al Kanal D.
Prin intermediul primului reportaj al campaniei “Se sună de schimbare!”, vom ajunge, alături de echipa Ştirilor Kanal D, la Laloşu (Vâlcea), comuna unde pentru copii este un act de curaj sa meargă in sala de curs. Scoala a fost construită în comunism, zeci de ani mai târziu s-au mai făcut reparaţii, cu bani de la profesori, din comunitate sau de la autorităţile locale. Clădirea are însă probleme legate de structura construcţiei, existând riscul ca părţi din zidărie să se prăbuşească.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Stirile Kanal D, lider de piata la nivelul intregii tari si la orase
Toţi cei care îşi doresc să se alăture campaniei “Se sună de schimbare!” pot contribui la bucuria copiilor în noul an şcolar trimiţând un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, şi donând astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educaţie. Numărul este valabil în reţetele Orange România, Vodafone România, Telekom şi Digi Mobil.
Sumele strânse în urma campaniei vor merge către Asociaţia BookLand care le va direcţiona spre şcolile din mediul rural care au nevoie de renovare, reabilitare. Donaţia poate fi oprită trimiţând textul CONSTRUIM STOP, la 8845.
Prin programul de “Renovare şcoli în mediul rural” al Asociatiei BookLand, sub motto-ul “Împreună construim oameni”, doar în perioada 2020-2021, 37 de şcoli din satele României au devenit locuri în care peste 7.000 de copii merg să înveţe în siguranţă. Anul acesta, cu sprijinul oamenilor de bine şi al companiilor care şi-au dorit să se implice în această cauză nobilă, se renovează 29 de şcoli din 22 de judeţe.
Mai multe despre Asociatia BookLand şi activitatea de susţinere a educaţiei, de peste 12 ani, aflaţi accesând pagina oficială a asociaţiei: book-land.ro .