Se suspenda orele din cauza epidemiei de gripa? Ce spun reprezentantii Inspectoratului Scolar

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 21 ian 2019, 17:46

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti au trimis o informare scolilor cu privire la efectuarea zilnica a triajului epidemiologic, in urma cresterii numarului de cazuri de gripa.

“Am recomandat acel triaj care evident este facut de cadrele medicale impreuna si de profesori. Acestia pot observa daca elevii sunt raciti, le pot recomanda sa mearga la cabinetul medical sau sa ramana acasa. Am recomandat sa se ia masuri de igienizare, cum ar fi spalatul pe maini, lucru obligatoriu intr-o astfel de perioada”, a spus, potrivit mediafax.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Mariana Manea.

 

Mariana Manea sustine ca orele pot fi suspendate daca intr-o clasa minim trei elevi absenteaza mai mult de trei zile sau daca, timp de trei zile consecutive, se inregistreaza o rata de absenta in randul elevilor din institutie de peste 20%. Manea a mai explicat ca perioada de suspendare este stabilita de Directia de Sanatate Publica si ca nu trebuie sa depaseasca cinci zile.