Se transmite sau nu coronavirusul prin intermediul alimentelor? Iată ce spun specialiștii

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 08:10

Se transmite sau nu coronavirusul prin intermediul alimentelor? Încă de la debutul pandemiei s-a pus această întrebare, iar specialiștii au oferit răspunsul.

Se transmite sau nu coronavirusul prin intermediul alimentelor? Având în vedere înmulțirea cazurilor de coronavirus la nivel mondial, specialiștii au studiat în ce măsură virusul s-ar putea răspândi prin intermediul consumului de alimente. Iată ce au descoperit.

Citeste si: Coronavirus România, 22 iulie. Număr record de cazuri noi

Se transmite sau nu coronavirusul prin intermediul alimentelor?

Pentru că de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent au apărut în spațiul public mai multe zvonuri referitoare la transmiterea coronavirusului prin intermediul alimentelor, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a ținut să transmită că, în prezent, nu există informații care să confirme această ipoteză. Mai exact, specialiștii sunt de părere că virusul nu poate ajunge la oameni prin intermediul alimentelor, fie ele de origine animală sau nonanimală. 

"În prezent, nu există informaţii disponibile privind prezenţa pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 şi supravieţuirea acestuia în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor. De asemenea, până în prezent nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la răspândirea virusului.

Personalul angajat care manipulează alimente (de exemplu tranşarea cărnii, felierea cărnii sau a produselor lactate, curăţarea peştelui, ambalarea fructelor şi legumelor), cât şi comercianţii cu amănuntul sunt la curent cu cerinţele de igienă pe care trebuie să le respecte când

desfăşoară astfel de activităţi. De asemenea, consumatorii ar trebui să conştientizeze rolul lor. Ca o practică generală de igienă, clienţii din magazine nu trebuie să atingă alimentele, altele decât cele pe care intenţionează să le cumpere, pentru a evita contaminarea acestora cu diferiţi agenţi patogeni, care ar putea fi prezenţi pe mâinile lor.", a transmis Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, conform digi24.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alertă în lumea fotbalului! Dan Petrescu, depistat pozitiv cu coronavirus

Ultima oră! Prima localitate din România care intră în carantină. Măsura se aplică începând cu ora 17:00

Prima localitate din România care intră în carantină. Decizia a fost luată după ce mai multe persoane au fost depistate cu noul coronavirus.

Prima localitate din România care intră în carantină. Autoritățile

din Giurgiu sunt în alertă după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus. Astfel, s-a luat decizia carantinării unei localități pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. 

Începând cu ora 17:00, comuna Cartojani din Giurgiu va intra în carantină. Aici au fost confirmate 32 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populatie de 3.000 de oameni.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Revoltător. Fostul ofițer MAI care a infectat întregul spital Gerota scapă "basma curată"

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.