Se urează sau nu „La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului? Toți creștinii trebuie să cunoască acest lucru

Autor: Bianca Vidoi

Adormirea Maicii Domnului

Sursa: doxologia.ro

La data de 15 august 2024, credincioșii celebrează Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, zi în care cei ce îi poartă numele își celebrează onomastica.

Adormirea Maicii Domnului este a doua sărbătoare cu cruce roșie din luna august, fiind celebrată la data de 15 august 2024. În această zi de sărbătoare, credincioșii ce îi poartă numele Fecioarei Maria sau diferite derivate ale acestuia își celebrează onomastica, însă există foarte multe persoane ce au rețineri în a ura „La mulți ani” sărbătoriților. Se urează sau nu „La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului?

Se urează sau nu „La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului?

Adormirea Maicii Domnului este considerată una dintre cele mai importante sărbători ale calendarului creștin ortodox, fiind notată alături de o cruce roșie. În această zi de sărbătoare este amintită trecerea Fecioarei Maria la cele veșnice și urcarea ei la cer, motiv pentru care în bisericile din România sunt realizate diferite slujbe speciale și rugăciuni.

La data de 15 august 2024, peste 2 milioane de persoane își celebrează onomastica, purtând numele Fecioarei Maria sau diferite derivate ale acestuia. Cu toate acestea, multe persoane au rețineri atunci când trebuie să le ureze sărbătoriților „La mulți ani”, deoarece este prăznuită trecea la cele sfinte a Fecioarei Maria.

Citește și: Când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2024. Ce nu e bine să faci în această perioadă

Maica Cipriana a făcut lumină în această situație în cadrul unui podcast, explicând de ce nu este nimic greșit să facem urări de bine în ziua în care este prăznuită Adormirea Maicii Domnului. „Este o sărbătoare care îți aduce aminte și de Prohodul Mântuitorului, și de cel al Maicii Domnului. E și de tristețe, dar și de bucurie. Pentru că Maica se mută în Cer, la fiul Său”, a

explicat Maica Cipriana, potrivit fanatik.ro.

Mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei de 15 august 2024

La mulţi ani de ziua numelui! Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!

Ca o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţa mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi.

Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La mulţi ani!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blânda, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!

Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşti descurcăreţ, nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta ești deja o celebritate, îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag!

În aceasta zi sfântă, fie ca în drumul lin al vieții tale sa răsară o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului un sincer La mulți ani, Maria/Marian!

Îngerii sa-ti călăuzească pașii. La mulți ani fericiți și sănătoși, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii, iar Sfântă Fecioară să-ți lumineze drumul în viață.

Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur ca tine. Îți doresc numai bine și toată fericirea din lume. La mulți ani!

De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor.

Fie că Sfânta Fecioară Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!

Fie ca lumina Sfintei Marii să ne ţine mereu aprinsă calea dragostei! Te iubesc, femeie simplă cu nume sfânt!

Cu ocazia zilei de Sfânta Maria, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!