Se va instaura carantina în București? Creștere record a numărului de cazuri cu coronavirus

Author: Marina Ionescu
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1946 de cazuri noi doar în București.

În fiecare zi se înregistrează un număr mare de noi îmbolnăviri cu coronavirus, iar secțiile ATI ale spitalelor au ajuns la capacitatea maximă. Astfel, în acest context, este posibilă carantinarea Capitalei. 

Situația epidemiologică din municipiul București este la limită, zilnic se înregistrează un număr mare de noi îmbolnăviri. În acest context, luând în considerarea cifrele înregistrate în ultima săptămână, este posibilă carantinarea Capitalei.

Capitala se află în pragul carantinei

Pentru a putea scădea răspândirea virusului nemilos, bucureștenii încearcă să vină cu propuneri, una dintre ele fiind limitarea numarului de cărucioare din supermarket, unde este mereu aglomerat.

„Vor fi cozi mai mari, dar in magazin trebuie sa intre doar cei care fac cumpărături, restul ii asteptam afara, cel mai bine! Ar trebui să facem cumva să cumpăram cat mai mult o data!”,  a declarat un bucureștean, pentru Știrile Kanal D.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că va discuta cu primarul general al Capitalei despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Vlad Voiculescu a justificat necesitatea acestei discuţii prin faptul că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de COVID-19, ridică semne de întrebare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină!”, a declarat politicianul Vlad Voiculescu.

Citeste si: Este oficial! Carantina totala de Craciun si Revelion! Tara care a luat cele mai dure masuri anti-COVID-19 de sarbatori!

În această perioadă de criză, unii dintre oameni continuă să nu creadă în virus și se opun tuturor restricțiilor.  „E o prostie, o mizerie politică, este gripa tradițională, a copilăriei, eu în mizeria asta politică nu cred, să ne închidă că asta și-au dorit, după alegeri să fim închiși”,  a declarat un cetățean.

În cazul în care unele persoane se așteptau ca restricțiile să fie eliminate, prefectul Capitalei susține că ele trebuie să fie respectate în continuare.  „În mod categoric nu putem vorbi de eliminarea restricțiilor. Respectându-le nu vom lua măsuri dure. Toți vrem sărbători relaxate. Controalele au scăzut pentru că forțele au fost angrenate la alegeri. Alegerile s-au terminat”,  spune acesta.