Sebastian Coanda, 42 de ani: "S-a auzit brusc un vuiet. Am vazut o flacara mare care venea din interior spre noi, asa cum numai in filme mai intalnisem. Prietenul meu explodase din cap pina la brau!"

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 00:28

Sebastian Danut Coanda, in varsta de 42 de ani, a fost unul dintre oamenii care au scapat cu viata si rani usoare din tragedia de la Clubul Colectiv.

Iata marturia lui impresionanta:

"Plecasem cu putin timp inainte de linga stilpul care a provocat incendiul. Era la baza lui o etajera, pe care puteai sa tii un pahar cu suc sau o bere. M-am mutat intr-un alt loc, am pus pe facebook niste poze din timpul show-ului si, dupa vreo patru, cinci minute, a inceput drama. S-a aprins buretele de pe pilon de la un artificiu, chitaristul, saracul, a aruncat cu o sticla cu apa spre foc, spunind ceva de genul «Hopa, asta nu era prevazut in program!».

Flacarile au crescut insa rapid in intensitate, s-au inaltat catre tavan, care imediat s-a aprins. Dar imediat!"

"Vilvataia de deasupra salii s-a intins cit ai clipi. Era de culoare albastru-galbui, cum se intimpla cind arunci foc pe spirt! Clar, un material inflamabil, altfel nu avea cum sa arate asa! N-o sa uit niciodata acele secunde, cum n-o sa uit bubuitura teribila de la accidentul din '93! S-a produs atunci un sunet infiorator din partea unui grup turbat de groaza.
A fost exact cum am vazut in filmul «Titanic» atunci cind s-a rupt vaporul".

"Mi-am dat seama ca e ceva grav. Multa lume din fata mea o apucase deja spre usa, se crease un culoar in sala. M-am dus intii un pic spre dreapta, la masa unde era prietenul meu Ioan Salajan si i-am strigat: «Hai sa mergem odata!». Ne-am intersectat privirile, am zis ca vine in urma mea si am apucat-o cu pasi mari spre iesire.
Acolo se si facuse o pilnie de oameni, grabiti sa paraseasca hala. in fata mea, o fetita de 15-16 ani nu mai putea inainta, era prea scunda, nu stiu daca avea 1,60 metri. topaia speriata, cum ii vezi pe ciini cind vor sa sara un gard mai inaccesibil! Am apucat-o de geaca de piele, am luat-o pe sus in mina stinga si am incercat sa inaintez asa prin multime".

"S-a auzit brusc un vuiet formidabil.
M-am uitat in jur, din instinct, si am vazut o flacara mare care venea din interior spre noi, asa cum numai in filme mai intilnisem. Ne-a trintit pe toti la pamint. Era un fum ingrozitor. Mi-am tinut respiratia cit am putut. M-am ridicat si, afumat, dar nears, am plecat orbecaind prin curtea interioara. Nu vedeam nimic. M-am lovit de o duba alba, apoi am dat cu umarul drept intr-un burlan si m-am ales cu o contuzie".


"Am pus mina pe telefon sa-l sun pe Ionut. Nu l-am vazut in prima instanta. Pe tunel era doar un viscol cu fum negru si scintei, iar cele doua guri de ventilatie devenisera parca tunuri cu o picla densa. si, deodata, aud linga mine vocea lui Ionut, pe care Dumnezeu l-a scos exact unde ma aflam si eu. «Dane, du-ma repede la spital!». Era ars, cu pielea umflata pe el!".


"Ionut era ars pe fata si pe spate, avea parul scrum, mina stinga e nasol. Explodase din cap pina la briu! Mai avea pe el doar niste bucatele de textile, ramasite ale tricoului. L-am intrebat daca-l doare sau il ustura ceva. Mi-a spus ceva de genul «Simt ca ard! imi este foarte cald!»". Conform marturisirilor amicului sai, Ioan Salajan are arsuri pe 30% din corp, leziuni de gradul 2 si 3: "L-am vizitat si simbata seara. Era umflat si fusese deja supus la doua operatii".

Sursa: gsp.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”