Sebi, copilul de 7 ani dispărut în ianuarie, a fost găsit mort. Primele imagini de pe câmpul în care a fost descoperit

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 23 iul 2022, 10:20
Sebi, copilul de 7 ani dispărut în ianuarie, a fost găsit mort. Primele imagini de pe câmpul în care a fost descoperit

Trupul neînsuflețit al unui copil a fost găsit pe un câmp dintr-o localitate din Arad.

Primele date arată că ar fi vorba despre Sebastian, băiatul de șapte ani dispărut la începutul anului. Micuțul a fost dat dispărut de mama sa sâmbătă, 9 ianuarie.  

Sebi a fost căutat cu disperare săptămâni în șir de sute de persoane, majoritatea voluntari din zonă, dar şi echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi ISU, dar fără rezultat. 

Citeste si: Descoperiri şocante în cazul dispariţiei lui Sebi, băiatul de 7 ani din Arad! Ce au aflat anchetatorii

Cadavrul unui copil, găsit pe un câmp din Arad

Sâmbătă, în jurul orei 13:00, un cioban a observat cadavrul, la doar nouă kilometri de casă și, îngrozit de descoperirea macabra a sunat imeiat la 112.

Potrivit IPJ Arad, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la prezenţa unui

Istoria acestui caz este una foarte lungă, căutările au fost extrem de extinse.

Distanța la care a fost găsit copilașul este destul de mare, într-un stufăriș, la aproximativ 10 – 12 kilometri de domiciliu.

Particularitatea stufărișurilor de la fața locului este că sunt extrem de dense, iar temperaturile din acea perioadă au variat între îngheț și dezgheț, motiv pentru care câinii de urmă puteau să nu găsească cadavrul, chiar dacă ar fi trecut peste el, căci mirosul s-ar fi schimbat.

Astăzi, colegii de la 112 au primit un apel de la un bărbat care a sesizat că pe un câmp, între localitățile Mișca și Vânători este un cadavru uman de mici dimensiuni. La fața locului sunt colegii de la Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu procurorul criminalist.

Pentru a analiza probele care sunt acolo, respectiv îmbrăcămintea și orice alte urme care ar face posibile o aproximare a celor întâmplate.

Apoi cadavrul va fi ridicat și efectuată autopsia ”, a explicat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Vestea extrem de tristă a zilei legată de Sebastian, copilul de 7 ani dispărut fără urmă! Anunţul a venit în urmă cu puţin timp

La faţa locului s-au deplsat poliţiştii criminalişti şi un procuror.

"În urma primelor verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a constatat faptul că, pe câmp, într-un loc greu accesibil, se află cadavrul unui copil aflat în stare de descompunere, cu îmbrăcămintea și încălțămintea identice cu ale minorului Corbei Sebastian Ionel, dispărut de pe raza localității Vânători, în ziua de 09.01.2021.”, au transmis reprezentanții IPJ Arad, potrivit Libertatea.ro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, se merge pe ipoteza că victima este Sebastian, dar o concluzie va fi trasă după ce va fi primit rezultatul necropsiei.

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: „A fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală în vederea autopsiei şi stabilirea identităţii.”

Cum a dispărut Sebastian Corbei

Sebastian Ionel Corbei a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16.30, la o stână de lângă localitatea Vânători. A plecat de acasă dis de dimineață, la joacă în sat, apoi s-a alăturat altor copii pentru a merge la stână, împreună cu un localnic bătrân.

Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19,00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă.

Pe parcursul unei luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului, au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

Citeste si: A fost oprita cautarea copilului de 7 ani dispărut din Arad. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Sebastian?

În ultima săptămână a căutărilor, oprite în 9 februarie, forţele din judeţul Arad au fost sprijinite de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în zonă un laborator criminalistic mobil. 

În tot acest timp, familia era convinsă că a fost răpit. „ Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el ”, i-a transmis mama celui pe care îl considera vinovat.