Secrete de design interior pe care le poți aplica și tu pentru o sufragerie de revistă

Author: Oana Picerea

Sufrageria este adesea punctul central al casei tale. Este locul în care petreci timp neprețuit cu familia și prietenii, dar și un sanctuar personal în care te retragi pentru a te relaxa și a te bucura de timpul liber sau de clipe doar pentru tine. Prin urmare, nu este de mirare faptul că sufrageria ocupă un loc special în viața ta de zi cu zi. Tocmai de aceea, ea merită cu adevărat să fie transformată într-un spațiu ca cele din reviste – un loc de poveste care să-ți reflecte personalitatea și să impresioneze pe oricine intră în el.

Atunci când te gândești la sufragerie ca centrul casei tale, devine destul de evident faptul că designul interior trebuie să fie unul special. Atmosfera pe care o creezi în această cameră poate influența starea ta de spirit, fără doar și poate. Și pentru că modul în care te simți în fiecare zi este important pentru sănătatea ta emoțională, cu atât mai mult merită să aplici câteva secrete de design interior pentru a transforma sufrageria din locuința ta într-un spațiu așa cum vezi numai în reviste: unul uimitor.

Iată câteva secrete de design perfecte pentru sufrageria ta

  • Culorile și finisajele - unul dintre cele mai puternice instrumente de design interior este paleta de culori. Nuanțele sunt foarte importante într-o casă, în fiecare încăpere a acesteia. Alegerea potrivită – adică asortarea nuanțelor de pe pereți cu nuanțele și materialele din care este făcută mobila, dar și celelalte elemente din încăpere – poate transforma complet aspectul unei sufragerii. Pentru asta te poți consulta cu un expert în design interior. Totodată, dacă îți dorești să iei singur deciziile, poți folosi serviciul de mixare a vopselei din magazinele Hornbach pentru a alege culorile perfecte, și preferate, pentru pereți. Experții din magazin te vor ajuta dacă le aduci mostre de culori de la canapea, covor și alte obiecte pe care le mai dorești în sufragerie. O culoare neutră de bază poate fi completată cu accente vibrante sau culori pastelate pentru a adăuga personalitatea și stilul tău în sufragerie. În plus, folosirea unui parchet în nuanțe naturale, poate de lemn, care să ofere căldură spațiului te poate ajuta enorm în alegerea culorilor care să domine în încăpere. Aceste nuanțe de lemn sunt neutre și merg cu o varietate de culori.
  • Mobilierul - selectarea și aranjarea mobilierului sunt aspecte foarte importante în crearea unei sufragerii ca de revistă. Investește în piese de mobilier de calitate, care să îmbine confortul cu estetica. Dar, totodată, care să se potrivească, din punct de vedere cromatic, cu vopseaua de pe pereți: culori complementare sau contraste puternice. În plus, gândește-te la dispunerea pieselor în funcție de spațiu și fluxul de circulație. Poți adăuga un colț de lectură – cu bibliotecă și canapea cu perne colorate și pături la geam – care să fie confortabil, un spațiu pentru relaxare și chiar un loc pentru un mini-bar – dacă spațiul permite.
  • Detaliile - vorba aceea binecunoscută este foarte adevărată: detaliile fac diferența. Este important să acorzi mare atenție detaliilor pentru a adăuga un farmec aparte, unic, sufrageriei tale. Serviciile de înrămat care îți sunt oferite în magazinele Hornbach te pot ajuta să pui în valoare opere de artă: picturi ale copiilor, tablouri valoroase, fotografii de familie sau postere care să completeze decorul exact cum îți place. Totodată, te asigur că tabloul nu va avea defecte și se va potrivit cu noul living. Ramele – design, cromatică – și dispunerea acestor obiecte pot aduce plus valoare în încăpere. Poți alege rame supradimensionate dacă vrei să creezi un punct focal în sufragerie.
  • Iluminarea – categoric este esențială pentru crearea unei atmosfere plăcute. Te poți juca atât de frumos cu diferite surse de lumină, cum ar fi lustrele, lampadarele sau lumânările decorative și parfumate – un plus. Un sistem de iluminare inteligent, cu lumină care variază în intensitate controlată de telefon, poate oferi sufrageriei tale un aspect spectaculos și versatilitate în funcție de momentul zilei.

 

În concluzie, dacă ții cont de aceste secrete de design interior, vei putea să transformi sufrageria ta într-un spațiu de revistă, plin de stil și personalitate. Cu puțină planificare și atenție la detalii, vei obține cu siguranță rezultate impresionante!

sursa foto: freepik.com

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.