Secrete inedite pentru cele mai gustoase sarmale pentru masa de Crăciun! Iată cum se prepară corect sarmalele!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 24 dec 2021, 09:28

Care sunt secretele pentru cele mai delicioase sarmale pentru masa de Craciun

Sursa: PixaBay

La masa de Crăciun nu lipsesc niciodată sarmalele, care fac deliciul tuturor musafirilor!

Gospodinele pregătesc pentru masa de Crăciun sarmale delicioase, care sunt așteptate cu nerăbdare de toți ai casei și de musafiri. Există multe rețete de sarmale, în fiecare zona din țară sarmalele se prepară în diferite moduri. Însă există și anumite secrete care le pot ajută pe gospodine să pregătească cele mai gustoase sarmale pentru Crăciun.

Secrete inedite pentru cele mai gustoase sarmale pentru masă de Crăciun!

Mult ravnitele sarmale nu lipsesc de la mesele festive de Crăciun și de Revelion î n România. Astfel, gospodinele încearcă mereu să descopere secretele celor mai pricepuți bucățări pentru a prepară cele mai gustoase sarmale. Iată câteva secrete care le vor ajută pe gospodine să pragteasca cele mai bune sarmale de sărbători, pentru membrii familiei și pentru musafiri:

Cele mai gustoase sarmale se prepară dintr-un apestec de carne tocată, din porc și vită de preferat.

În alte țări se pot pregăti din amestec de carne de oaie, pasăre sau peste, precum în Delta Dunării.
Un alt secret pentru a realiza cele mai bune sarmale este adăugarea de cartofi rași mărunt și storși de zeamă, sau chiar și două felii de pâine uscată, înmuiată în apă și stoarse. Pentru că sarmalele să nu pice greu la stomac.

Citeste si: Secretul sarmalelor perfecte! Este obligatoriu să faci asta atunci când pregătești sarmalele

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, un alt secret este adăugarea unui ou bătut bine în amestecul de carne, orez, legume și ceapă, pentru a se lega bine compoziția.

Referitor la cantitatea de orez și ceapă, acestea trebuie moderate, de preferat ar fi o ceșcuță de orez și 2 sau 3 cepe la un kilogram de carne tocată.

Citeste si: Cum să prepari cele mai bune sarmale cu care să îți uimești musafirii la masa de Crăciun

Un alt secret pentru cele mai delicioase sarmale este că gospodinele să pună la desarat foile de varză murată în apă călduță, câteva ore pentru că sarmalele să nu iasă în final foarte sărate.

De asemenea, frunzele de varză sau de vită de vie ce vor fi folosite la înfășurarea sarmalelor trebuie să nu fie bătrâne, pentru a nu rămâne țări și după fierbere.

Un secret important îl constituie adăugarea de șuncă afumată, caltaboș, ciolan de porc afumat, costiță, șorici, crenguțe de cimbru, mărar, sau roșii bucăți, care nu fac decât să ofere un plus de savoare sarmalelor.
Totodată gospodinele trebuie să țină cont de canatitatea de apă folosită pentru a fiebe sarmalele.

De preferat este să fie menținută apă la un nivel astfel încât abia să se zărească atunci când fierb sarmalele.