Secretele averii lui Cristi Borcea! Câţi bani avea "ascunşi" afaceristul la Revoluţie

Author: Denisa Avram
Actualizat: 20 iul 2022, 15:50
Cum a evoluat averea lui Cristi Borcea din anii '90

Cariera fostului finanţator al echipei Dinamo a fost marcată de multe controverse. El ar fi câştigat peste 100 de milioane de euro cât timp era în închisoare.

În februarie 2019 afaceristul Cristian Borcea ajungea din nou în arest, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa. În plus, acesta va trebui să returneze statului aproape 1 milion de euro (957.107 euro), drept prejudicii. Averea lui Cristi Borcea era cotată în 2018, oficial, la 20 de milioane de euro. Neoficial suma e mult mai mare, în condiţiile în care multe din afacerile lui Borcea sunt trecute pe numele rudelor. 

Câţi bani avea Borcea "ascunşi" la Revoluţie

Potrivit datelor obtinute de  wowbiz.ro, în 2018 Borcea a câştigat peste 100 de milioane de euro din afacerile pe care le coordonează, deşi era în închisoare.

Fostul finanţator al lui Dinamo a fost eliberat în iulie 2018, după ce executase 4 ani şi patru luni din condamnarea primită în 2014 în Dosarul Transferurilor.

După cei patru ani petrecuţi în arest Cristi Borcea nu a avut prea mult de suferit din punct de vedere financiar.

El amintea într-un interviu la Revoluţie avea 600.000 de lei. Borcea spune că îşi ascundea banii în portiera maşinii personale, deoarece se temea să ţină o sumă atât de mare de bani în propria casă. În 1989, 1 dolar putea fi cumpărat cu 35 de lei, prin urmare Borcea avea aproximativ 17.000

de dolari.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Istoria lui Borcea la Dinamo

În 1990 Cristi Borcea  avea 20 de ani şi încă visa să devină fotbalist. După ce a renunţat, în 1995, el intra în anturajul clubului Dinamo.

"În 1995 m-a rugat să fac tot ce depinde de mine ca să-l aduc la Dinamo.

Îi zic: 'Păi, ce să faci la club?' Mi-a spus: 'Nu contează. Să fiu şoferul lui Dinu, să fiu aghiotantul lui'. L-am adus şi l-am predat lui Dinu. El l-a înregimentat şi după două- trei luni l-a făcut director de marketing", spunea fotbalistul dinamovist Cornel Ţălnar.

Averea lui Cristi Borcea

În 2007, TOP 300 Capital îi estima averea lui Borcea la 15-17 milioane de dolari.

Aceasta a explodat, însă, după ce afaceristul şi-a vândut, un an mai târziu, una din afacerile deţinute în industria gazului lichefiat. Borcea vindea atunci compania Crimbo Gas cu aproximativ 50 de milioane de euro. Averea sa avea ă crească la peste 80 de milioane de euro.

Cât Borcea a fost închis, între 2014 şi 2018, GPL Gaspeco L&D a făcut un profit de peste 60 de milioane de euro şi vânzări de peste 350 de milioane de euro.
Firma în cauză ar fi pe numele mamei lui Cristi Borcea, Elena.

Citeste si: Cristi Borcea, depistat pozitiv cu coronavirus. Care este adevărul despre starea lui de sănătate?

Cristi Borcea va fi invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată de la ora 22:15, la Kanal D. Acolo afaceristul va răspunde unor întrebări din cele mai provocatoare. 

Citeste si: Cristi Borcea vine astăzi, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la ora 22:15, la Kanal D! “Ați lovit vreodată o femeie?”, una dintre întrebările la care celebrul afacerist va trebui să răspundă