Secretul a fost făcut public! Cum să obții cele mai mici prețuri la biletele de avion

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 13 sep 2023, 12:32

Secretul a fost făcut public!

Sursa: freepik

Biletele de avion pot reprezenta cea mai costisitoare parte a unei vacanțe, iar oamenii încearcă să descopere trucuri pentru a cumpăra cele mai ieftine bilete.

Vacanța reprezintă acel moment în care putem să ne deconectăm de probleme și să ne relaxăm, iar o vacanță într-o locație de vis este tot mai apreciată, singura problemă este prețul biletelor de avion ce pot ajunge la sume uriașe.

Citește și: „Avionul a căzut în gol de trei ori”. Momente de groază pentru Emily Burghelea, la întoarcerea din Maldive. Vacanța s-a încheiat deloc plăcut

Secretul să obții cele mai mici prețuri la biletele de avion

Bilete de avion pot ajunge să cote mai mult decât cazarea sau diferitele activități pe care le faceți în vacanță, așa că adesea românii caută trucuri sau sfaturi care să îi ajute să găsească cele mai ieftine bilete de avion, fără să renunțe la o cazare sau locație de vis.

Este important să fim flexibil cu datele în care vrem să luăm biletele de avion, astfel încât să putem prinde cel mai bun preț.

Modul incognito este recomandat atunci când vrem să căutăm cele mai ieftine bilete de avion, astfel că nu vă veți trezi că prețul biletelor de avion pe care astăzi le-ați găsit la un preț rezonabil, mâine să fie dublu. Un alt mod de a căuta bilete de avion este prin google flights, unde trebuie doar să completăm datele, fără a trece și o destinație, iar cele mai ieftine bilete vor fi afișate imediat, relatează

calatorinbascheti.ro.

Momentul în care vrem să căutăm sau să cumpărăm un bilet de avion este foarte important, așa că este recomandat să căutăm bilete după miezul nopții sau dimineața devreme, atunci când nu sunt foarte multe persoane online. Este ideal să achiziționați biletul de avion cu cel puțin 3 luni înainte pentru o destinație de sezon și cu 6 săptămâni înainte pentru o destinație când nu este sezon. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Sfaturi utile pentru un city break reușit

Inflația a schimbat prețul biletelor de avion

Biletele de avion, în special cele pentru vacanțe în timpul sezonului estival, au ajuns la sume exorbitante, iar specialiștii anunță că prețurile nu o să scadă în perioada următoare.

Ceea ce stă la baza unui bilet de avion, atunci când vine vorba de mărirea prețului este costul operării acelui zbor, mai exact combustibilul, salariile angajaților, taxe de aeroport și de tranzitare a spațiului aerian, contractele cu firme terțe, costurile aeronavei care se depreciază constant, cele de marketing, precum și salariile personalului administrativ de la sediu. 

Inflația a schimbat complet prețul biletelor de avion, fiind creșteri cu 29,8% mai mari în luna martie a anului 2023, față de luna martie a anului 2022.

Cele mai importante modificări ale preșurilor biletelor de avion pot fi observate la companiile mai vechi și cunoscute, însă acest lucru a afectat și companiile low-cost. 

„În medie, prețul de persoană la companiile low-cost a crescut cu 12,5%, de la 88 de euro la 99 de euro, în timp ce companiile de linie au crescut cu 44%. Însă unele companii au crescut mai mult prețurile: ceea ce credeam noi că era cea mai ieftină companie, a avut printre cele mai mari creșteri de prețuri”, a anunțat directorul de marketing al unei agenții de turism online, Claudia Tocilă, relatează romania.europalibera.org

Citește și: Ce trebuie să faceți în cazul în care zborul vostru a fost anulat sau a întârziat? Iată care sunt drepturile pasagerilor