Secretul bunicii pentru cele mai pufoase galuste. Ce trebuie sa pui in ele

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 11 sep 2020, 20:10

Supa de galuste este delicioasa, rapida si pe placul atat celor mici, cat si a celor mari. Dar iata ce trebuie sa faci pentru a nu da gres cu ele.

Ai nevoie de 4 pulpe de gaina, 2 morcovi, 1 ardei gras, 2 cepe medii, 2 linguri de faina,  2 linguri de gris, 1 lingurita de vegeta (optional), verdeata, 50 de ml de ulei, sare dupa gust

Mod de preparare:

Mai intai se curata legumele si se spala. Se pune o ceapa tocata la calit in putin ulei.

Apoi se adauga apa si sarea, se pun morcovii intregi si ardeiul gras maruntit si pulpele de gaina.

Se adauga condimentele, iar dupa aceea poti incepe sa pregatesti galustele.

Pentru a face galustele, se vor amesteca un ou batut si 3 linguri de gris. Amestecati-le pana cand compozitia va arata precum o pasta groasa.

Focul aragazului va fi lasat mai mic dupa ce fierb toate legumele si vei lua spuma de la carne. 

In supa se va pune cu lingura din compozitia facuta pentru galuste.

Se lasa 5 minute la fiert, apoi se va stinge focul. Mai lasati 5 sau 10 minute supa cu un capac deasupra.

Apoi se adauga verdeata, de preferat patrunjelul taiat marunt sau leusteanul. Pofta buna!