Ai nevoie de 4 pulpe de gaina, 2 morcovi, 1 ardei gras, 2 cepe medii, 2 linguri de faina, 2 linguri de gris, 1 lingurita de vegeta (optional), verdeata, 50 de ml de ulei, sare dupa gust
Mod de preparare:
Mai intai se curata legumele si se spala. Se pune o ceapa tocata la calit in putin ulei.
Apoi se adauga apa si sarea, se pun morcovii intregi si ardeiul gras maruntit si pulpele de gaina.
Pentru a face galustele, se vor amesteca un ou batut si 3 linguri de gris. Amestecati-le pana cand compozitia va arata precum o pasta groasa.
Focul aragazului va fi lasat mai mic dupa ce fierb toate legumele si vei lua spuma de la carne.
In supa se va pune cu lingura din compozitia facuta pentru galuste.
Apoi se adauga verdeata, de preferat patrunjelul taiat marunt sau leusteanul. Pofta buna!