Secretul clatitelor care nu se lipesc. Uite cat de simpla e reteta asta, cu un ingredient secret pe care putini il stiu

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 05:45

Temperatura uleiului, cantitatea de ulei, tipul de tigaie, toate acestea pot produce dezastrul: clatitele se ard. Iata cum poti scapa de problema.

Pentru clatite, ai nevoie de:
500 ml lapte
3 oua
250 faina
2 linguri de zahar
250 ml apa carbogazificata
o jumatate de lingurita de sare
6 linguri amidon din cartofi
ulei


Pune faina cernuta intr-un vas, apoi adauga ouale, batute si putin lapte. Amesteca bine compozitia. In paralel, amesteca amidonul de cartoficu zahar si sarea, pe care ai dizolvat-o inainte in putin lapte.



Adaugati treptat cate 50 ml de lapte si apa minerala carbogazificata, pe masura ce faina le inghite si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent. In total folositi 500 ml lapte. Este necesar sa se obtina un amestec neted.

Inainte de a praji clatitele, lasa aluatul sa stea o jumatate de ora- o ora. Astfel, va fi mai elastic.


Pofta buna!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”