Secretul cozonacilor pufosi este temperatura! Iata cum trebuie sa tinem cont de temperatura, la fiecare pas din etapa de pregatire a cozonacilor:
-toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, nu reci!
– nu se pune nimic rece sau fierbinte, fiindcă atunci drojdia nu va mai creşte (să fie totul călduţ, la temperatura mâinii);
– drojdia să fie proaspătă. Se poate face şi cu drojdie uscată, respectând instrucţiunile de pe plic, dar mai bine cumpăraţi drojdie proaspătă;
– dacă sunteţi începătoare sau începător, după caz, mai bine să aveţi o cantitate dublă de drojdie.
– umplutura cu cacao este una „uscată” (zahăr-cacao-puţină nucă măcinată);
– cozonacul (sulul) se înfăşoară cât mai strâns, pentru a ieşi frumos modelul cu cacao (în secţiune);
– în bucătărie să fie cald, temperatura constantă şi, pe cât posibil, să nu fie curent, de exemplu uşa care se deschide tot timpul;
– atunci când sunt scoşi cozonacii din cuptor, ei trebuie să fie păstraţi în bucătărie până se
– ultima parte, coptul, este deosebit de importantă. Dacă focul e prea mic, pot ieşi închişi la culoare (stau prea mult la cuptor), dacă e focul mare şi se coc prea repede iarăşi nu e bine (înăuntru vor rămâne necopţi)
Sursa: bzi.ro
Citeste si: Drob de miel: rețeta tradițională
Citeste si: Cozonac moldovenesc rapid: reteta usoara, gata intr-o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citeste si: Pasca cu branza si stafide. Reteta traditionala