Secretul gospodinelor pentru o pască delicioasă de Paște. Ingredientul secret care se pune în umplutură

Autor: Bianca Vidoi

Paștele se apropie, iar gospodinele din România caută rețeta perfectă pentru pasca cu brânză.

Pasca nu poate lipsi de pe masa de Paște, alături de cozonac, friptura de miel sau drobul. Gospodinele din toată țara încep deja pregătirile pentru masa de Paște, căutând astfel ingredientele perfecte pentru a transpune gustul copilăriei în preparatele gătite. Iată care sunt secretele folosite de gospodine pentru a prepara pasca perfectă pentru Paște.

Secretul gospodinelor pentru o pască delicioasă de Paște

Pasca cu brânză este un preparat simbolic pentru sărbătorile pascale, fiind nelipsit de pe masa de Paște.

Combinația de texturi și arome produce un adevărat curcubeu pe cerul gurii, ajutându-i pe români să călătorească în timp, în perioada copilăriei lor. Rețeta de pască a fost transmisă din generație în generație, alături de câteva mici secrete pentru un gust autentic.

Brânza este elementul central al acestui desert de Paște, iar pentru ca pasca să iasă perfect trebuie ca brânza de vaci folosită să fie dulce și bine scursă, fără zer.

Pentru a evita această problemă, gospodinele înlocuiesc brânza de vaci cu ricotta, deoarece aceasta este mai fină și nu lasă lichid. În cazul în care vreți să folosiți în continuare brânza de vaci, atunci trebuie să o treceți printr-o sită sau pasată cu blenderul, astfel încât compoziția să fie omogenă și să crape după ce se coace pasca.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce și-a achiziționat David Pușcaș? Fiul adoptiv al Luminiței Anghel este în culmea fericirii! "Mi-am găsit motive ca să mi-o iau, pentru că știți că mai îmi fac și eu bucurii!"

Citește și: Cozonac pufos ca la bunica acasă: Rețeta perfectă pentru Paște 2025

Pentru un aluat fraged și gustos trebuie să facem un aluat de cozonac, folosind unt, ouă și lapte călduț. Aluatul se frământă foarte bine și se lasă la dospit. Este foarte important ca atunci când întindem stratul de aluat în tavă să fim atenți să fie subțire, astfel încât să nu se coacă mai greu decât umplutura de brânză. Temperatura

ingredientelor folosite pentru compoziție trebuie să fie la temperatura camerei, astfel încât compoziția să se coacă uniform, fără să se crape sau să se ardă. 

Ingredientul secret care se pune în umplutură

O problemă cu care se confruntă gospodinele atunci când pregătesc pască de Paște este aspectul inestetic din cauza compoziției care se lasă în jumătate. Pentru a evita această problemă trebuie să folosim tăvi cu pereți înalți și să nu batem compoziția în exces.

Pasca se poate lăsa în centru și dacă aceasta este coaptă la temperatură prea mare.

Pentru a avea parte de o pască care să ne amintească de copilărie, atunci trebuie să punem și coajă de lămâie sau de portocală în umplutură.  Pentru a ne asigura că pasca se răcește încet trebuie să o lăsăm aproximativ 15-20 de minute în cuptor după ce stingem focul, cu ușa întredeschisă, astfel încât șocul termic să nu cauzeze prăbușirea compoziției din centru.

Pasca nu trebuie să fie tăiată atunci când este caldă, ci după câteva ore în care a stat la temperatura camerei, indicat fiind după 24 de ore, potrivit newsweek.ro.