Secretul sarmalelor perfecte! Este obligatoriu să faci asta atunci când pregătești sarmalele

Author: Diana Tilă
Actualizat: 23 dec 2021, 09:55

Secretul sarmalelor perfecte!

Sursa: unsplash.com

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. Așadar, gospodinele trebuie să țină cont de un truc genial pentru a avea sarmale perfecte.

Meniul fiecărei sărbători, în România, include și sarmale. Acestea au o mireasmă și un gust aparte. Însă există un truc de care trebuie să ții cont atunci când faci sarmale.

Trucuri pentru o sarma delicioasă
[Sursa: unsplash.com]

Citeste si: Cea mai gustoasă rețetă de carne la garniță! Familia va fi uimită de gustul delicios al preparatului

De ce este bine să pui smântână în apa în care fierbi sarmalele

Dacă vrei să ai cele mai bune sarmale de Crăciun, trebuie să pregătești varza. Frunzele nu trebuie să fie prea bătrâne, ci fragede. Dacă vrei să folosești varza murată sau frunze de viță puse la sărat, este bine să le pui mai întâi la desărat în apă călduță.

Multe gospodinte folosesc un truc pentru a avea varza fragedă.

Spală bine căpățâna de varză, înlătură primele două straturi, șterge varza cu un prosop uscat, învelește-o strâns în folie de plastic și o pui la congelator. Se lasă acolo peste noapte, după care încă o zi la frigider, ca să se dezghețe. După ce o decongelezi, frunzele verzei devin fragede.

Citeste si: Cum să prepari cele mai bune sarmale cu care să îți uimești musafirii la masa de Crăciun

Cele mai bune rețete de sarmale sunt cele pe care le știm din copilărie, iar fiecare regiune din țară are câte o rețetă proprie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

De asemenea, gospodinele trebuie să țină cont și de carnea folosită și cât de grasă este aceasta.

Pentru a face sarmale, se folosește de obicei o combinație de carne tocată de porc și de vită. 

Pe lângă carne, umplutura pentru sarmale mai conține orez, ceapă, verdeață. Nu se pune mult orez, iar ceapa se călește puțin. În rest, fiecare are mărar și piper.

Sarmalele se fierb pe aragaz, cam 4-5 ore. Ele se pun și la cuptor, pentru a se reduce timpul. Se verifică după 2-3 ore. Nu se pune multă apă în oală, ci doar trebuie să le acoperi cu apă.

De asemenea, un alt truc pentru a le fierbe cât mai bine este să adaugi două linguri de smântână în apa de fiert. Așa sarmalele ies mai pufoase. Cei care doresc sarmale mai acre pot adăuga o zeamă de varză în oala în care fierb sarmalele.