Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! Cine va primi pensia minimă și cine va avea 60.000 de lei: „E oficial”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 iul 2024, 14:47

Cum se vor împărți pensiile după recalculare. Ce a transmis Daniel Baciu

Șeful Casei de Pensii a anunțat recent că recalcularea pensiilor va genera nemulțumiri în rândul multor pensionari, însă un lucru e sigur: nicio pensie nu va fi mai mică de 1.281 de lei.

Noua lege a pensiilor aduce schimbări importante în sistemul de pensii, iar recalcularea acestora va genera variații semnificative între pensionari. Cei cu pensii minime și sub 25 de ani de muncă nu vor beneficia de majorări, în timp ce pensionarii cu multe puncte de contributivitate și pensii mari vor avea pensiile menținute la nivelul actual.

Citește și: Ce reprezintă a doua recalculare a pensiilor: Președintele CNPP vești bune pentru pensionari „Cine realizează stagii de cotizare mai mari de 25 de ani va primi, ca un bonus, aceste puncte de stabilitate.”

Cine va primi pensia minimă și cine va avea 60.000 de lei

Potrivit Newsweek, mai mult de 1.000.000 de pensionari din România beneficiază în prezent de pensia minimă sau indemnizația socială de 1.281 de lei și este puțin probabil ca aceștia să primească vreun supliment la pensie în urma recalculării.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Motivul principal pentru care acești pensionari nu vor primi bani în plus este simplu: nu au acumulat peste 25 de ani de muncă, prag de la care se acordă puncte bonus conform noii legi a pensiilor, în vigoare de la 1 septembrie. Acest prag este esențial pentru majorarea pensiilor, iar cei care nu îl ating nu se califică pentru creșteri semnificative.

De asemenea, pensionarii care au între 25 și 30 de ani de muncă, dar au deja pensii mari și multe puncte de contributivitate, sunt și ei în pericol de a nu primi suplimente la pensie.

Conform noii legislații, pensiile nu vor scădea în urma recalculării, însă acești pensionari vor rămâne cu sumele actuale în plată.

Ce a transmis șeful Casei de Pensii

Deși procesul de recalculare al pensiilor stârnește în continuare nemulțumiri, de un lucru sigur ne asigură șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu. Nici un român nu va avea o pensie mai mică de 1.281 de lei. 

„Eu știu care este nivelul pensiei minime, de la 1 ianuarie, nivelul pensiei minime este de 1.281 de lei.

Deci, practic, indiferent cât iese din calcul, nicio pensie nu va fi mai mică de această valoare. Cu privire la cuantumul maxim și vorbesc de pensii pe contributivitate, de zeci de mii de lei, pentru că oamenii au avut niște salarii mari, au avut niște funcții mari, în statul roman, au contribuit foarte mult la bugetul asigurărilor sociale de stat și există aceste cuantumuri mari ale pensiilor”, a

declarat Daniel Baciu , potrivit  B1TV.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!