Șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis în urma atacurilor asupra Beirutului! „Acesta nu este sfârșitul”

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 sep 2024, 15:06

Șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis

Sursa: colaj

Exploziile au răsunat în dimineața zilei de sâmbătă, în apropiere de Beirut, iar armata israeliană a anunțat că au lovit lansatoare Hezbollah și l-au ucis pe Hassan Nasrallah.

Ziua de sâmbătă, 28 septembrie 2024, a fost una terifiantă în apropiere de Beirut, zonă în care s-au auzit nenumărate explozii. Deși Hezbollah a negat loviturile, armata israeliană a anunțat că au lovit lansatoare Hezbollah și au interceptat rachete. Mai mult de atât, armata israeliană declarat că l-a eliminat pe liderul mişcării armate islamiste libaneze, Hassan Nasrallah.

Șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis în urma atacurilor asupra Beirutului

În apropierea Beirutului se duc lupte aprige, ce au început încă de vineri, 27 septembrie 2024. Atacurile ațintite de Hezbollah au început la ora 02:00, moment în care toate sirenele au început să sune pentru a îi avertiza pe oameni, iar armata a identificat aproximativ trei proiectile care au trecut din Liban în teritoriul israelian.

Armata israeliana a menționat și că lansatoarele atacate se îndreptau în zonele în care trăiesc civilii, dar și în zonele unde sunt depozitate arme.

Hezbollah a negat în orele următoare că în clădirile în care au fost lansate proiectile în suburbiile din Beirut se aflau arme sau depozite de arme. În urma răspunsului oferit de Hezbollah, armata israeliană a anunțat că a atacat ţinte ale Hezbollah din Tyr. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a fost cel care a cerut divorțul. „Nu știu de ce a luat foc. Am cerut divorțul pentru că aveam neînțelegeri”

Citește și: Cine este Yahya Sinwar, noul lider politic al Hamas: „Creierul” din spatele atacurilor din 7 octombrie 2023

După loviturile de vineri seară pe care Israelul le-a oferit Beirutului s-a pierdut contactul cu șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah. După câteva ore, armata israeliană a scris pe o rețea socială: „Hassan Nasrallah nu va mai putea teroriza lumea”, afirmând astfel că acesta a fost ucis în atacul ce a avut loc vineri noaptea. 

Hassan Nasrallah se afla la sediul principal al Hezbollah 

Acesta se afla la sediul principal al Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului, atunci când au început atacurile asupra zonei. „Lovitura a fost efectuată în timp ce șefii Hezbollah se aflau la sediul lor și erau implicați în coordonarea activităților teroriste împotriva cetățenilor statului Israel”, a anunțat armata israeliană. 

Generalul-locotenent Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, a anunțat că Israelului nu îi este frică să ia măsuri drastice asupra celor ce amenință cetățenii și țara. „Acesta nu este sfârșitul uneltelor din cutia de instrumente. Mesajul este simplu, pentru oricine amenință cetățenii statului Israel, vom ști cum să ajungem la el”, a declarat acesta, potrivit hotnews.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.