Selly, defăimat și acuzat de un post de televiziune că ar fi luat bani de la Viorica Dăncilă pentru a-i oferi susținere în campania prezidențială: „ I-am dat în judecată”

Author: Lavinia Medrea

Selly, defăimat și acuzat de un post de televiziune că ar fi luat bani de la Viorica Dăncilă pentru a-i oferi susținere în campania prezidențială

Sursa: Captură KANAL D

Andrei Șelaru, cunoscut de toată lumea drept Selly, a fost invitat în ultima ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Invitat în ultima ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, prezentată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, Andrei Șelaru (Selly) a răspuns celor mai mari curiozități care stau pe buzele oamenilor.

Selly, defăimat de un mare post de televiziune

Andrei Șelaru (Selly) este cel mai mare vlogger din România, cu un număr de 3,19 milioane de abonați doar pe YouTube, care s-a făcut remarcat din 2012 și până în prezent prin conținutul umoristic pe care îl face, dar și pentru inițiativele

sale de a se implica în problemele sistemului educațional.

În urmă cu aproape trei ani, în 2020, Selly a fost subiect de primă pagină al televiziunilor după ce a fost implicat într-un accident rutier, în care și-a avariat ușor mașina. Ulterior, vloggerul a ajuns să fie prezentat de televiziuni într-o lumină proastă, falsă și defăimătoare.

Citește și: Selly, cel mai tânăr invitat de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Dezvăluirile celui mai influent român din mediul online, în ediția de duminică a emisiunii de la Kanal D

La vremea aceea, Selly a fabricat un filmuleț fals, în care pretindea că și-a lovit, din nou, mașina, filmuleț pe care l-a trimis postului de televiziune care l-a defăimat cel mai tare. După ce filmulețul fals a devenit, cum era de așteptat, știre principală pe respectivul post de televiziune, Andrei Șelaru a ieșit în față și a dezvăluit tuturor că videoclipul era un material regizat, punând în lumină transparența inexistentă a televiziunilor din România. 

„Am o mică mențiune înainte de a vă răspunde mai pe larg la întrebare: nu am trimis acea filmare către mai multe redacții, am trimis acea filmare către o singură redacție.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În vara anului 2020, respectivul post de televiziune începuse să difuzeze diferite materiale cu mine, materiale decupate din vlogurile mele pe care le transformau în știri false.

Nu cred că, la început, ei aveau vreo intenție de a mă defăima, voiau doar rating și senzaționalism. Ei făceau niște montaje din mai multe videoclipuri de-ale mele, fără legătură, și le transformau în știri. Lucrul ăsta a ajuns să fie de nesuportat pentru mine în momentul în care a început să-mi cauzeze probleme în viața reală. 

Citește și: Andrei Șelaru: Ce își dorește Selly la 22 de ani? De mic a fost interesat de tot ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat

(...) Nu din răzbunare, ci fiindcă am vrut să le demonstrez oamenilor cât de ușor este să fabrici o știre falsă și cât de neîncredere pot fi televiziunile de știri, am făcut un experiment, am demonstrat că oricine, cu un buget de 100 de euro și cu cunoștințe de bază poate să fabrice un material, și dacă-l trimite pe adresa redacției acel material se transformă în știre”, a explicat Selly.

Selly, acuzat că a primit bani de la Viorica Dăncilă și de la PSD

După evenimentele prin care a trecut cu postul de televiziune, Selly a decis că trebuie să acționeze în instanță în momentul în care a început să fie, cu adevărat, defăimat. Despre vlogger s-a afirmat mincinos că i-a fost cumpărat sprijinul în campania prezidențială de către Viorica Dăncilă, dar și că a primit bani de la PSD, afirmații care, în instanță, nu au putut fi probate, motiv pentru care postul de televiziune a pierdut suma de 20.000 de euro în fața lui Selly.

„Experimentul nu a fost relevant când vine vorba de mine și de accidentul meu, dar e relevant când vine vorba de locurile din care oamenii își iau informația pentru că uite, vine 2024, vine un an electoral, cât de ușor este astăzi, cu inteligența artificială și cu toate inovațiile tehnologice, să fabrici niște știri false, să fabrici niște filmulețe pe care să le trimiți la niște redacții și ce impact vor avea ele în societate? Cum pot influența ele, spre exemplu, niște alegeri? Despre asta a fost experimentul meu.

Ulterior, plângerea mea la CNA și decizia de a-i da în judecată a fost în momentul în care postul de televiziune, după ce a mușcat momeala și a difuzat acele materiale, a început o reală campanie de defăimare. I-am dat în judecată pentru că, ulterior, ei au venit și au spus că eu am încasat bani de la Viorica Dăncilă ca s-o susțin în campania prezidențială, lucru total fals, că eu aș fi încasat bani de la PSD, lucru iarăși total fals și pentru care nu au niciun fel de probă, dovadă fiind faptul că am și câștigat în instanță 20.000 de euro de la ei pentru afirmații”, a declarat Selly.