Semnal de alarma! Alexandru Rafila: "Sunt tari care au revenit la masuri mai dure: numarul de cazuri este in crestere"

Author: L.S.

Alexandru Rafila trage un semnal de alarma dupa cresterea brusca a inbolnavirilor cu noul coronavirus si explica motivul.

De ce a crescut brusc numarul de cazuri de infectare cu coronavirus? Alexandru Rafila trage un semnal de alarma si aminteste ca sunt unele tari care au revenit la masuri mai dure.

Medicul Alexandru Rafila sustine ca nu redeschiderea teraselor a determinat cresterea numarului de cazuri noi de coronavirus in tara noastra, ci faptul ca oamenii au reununtat sa poarte masca. El a mai spus ca romanii vor putea merge in vacante in tarile relativ apropiate.

Rafila a facut o radiografie a situatiei acuale a pandemiei de coronavirus. Reprezentantul Romaniei la OMS este de parere ca masurile luate de autoritati au fost cele potrivite.

" As fi recomandat omenilor sa poarte masca indiferent daca sunt raciti sau nu. Dar degeaba recomandam atunci, pentru ca nu existau masti.(...) Principalul benficiar al mastii este persoana infectata respirator si care nu mai impastie microorganisme.

(...) As fi inchis scolile cu o saptamana mai tarziu.(...) Carantina a fost un lucru bun. A scutit Romania de o multiplicare foarte rapida a virusului"
, a punctat acesta.

Alexandru Rafila a tras un semnal de alarma si spune ca se poate reveni la masuri mai stricte, mai ales ca numarul cazurilor este in crestere.

"Astept sa vad ce se va intampla in zilele urmatoate.

Nu din cauza teraselor (a crescut numarul de cazuri- n.red.), ci datorita unei relaxari a masurilor de protectie. S-a renuntat la masca.(...) In America de Sud creste rapid. Sunt tari din zona noastra care au revenit la masuri mai dure: Israelul a inchis scoli. Iran, Rusia, fostele state sovietice, numarul de cazuri este in crestere.

Brazilia are o situatie paradoxala pentru ca presedintele recomanda sa nu se tina cont de masuri.

Aducerea in zona politica a sanatatii publice e foarte periculoasa. Victimele sunt oameni simpli", spune medicul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Atentionare pentru romani! Raed Arafat trage un semnal de alarma dupa cresterea brusca a cazurilor de infectare cu coronavirus

Citeste si: Coronavirus Romania. Cel mai mare numar de imbolnaviri noi raportate in ultimele trei saptamani. Bilantul

Citeste si: Starea de alerta este neconstitutionala? Avocatul Poporului a atacat legea care aproba starea de alerta

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.