Semne ale cancerului pancreatic! Nu le ignora

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 15 sep 2020, 13:25

Cancerul pancreatic este una dintre afectiunile maligne cele mai dificil de tratat si cu o rata a mortalitatii extrem de ridicata pentru ca, deseori, este diagnosticat in stadii avansate. Semne si simptome ale bolii

Majoritatea semnelor si simptomelor cancerului de pancreas nu sunt specifice, adica ele se pot întalni si în alte boli. De aceea, este deosebit de important ca cei care prezinta urmatoarele manifestari, sa se prezinte imediat la medic:

1. Ai diabet care s-a instalat brusc, fara semne.

40% dintre pacientii diagnosticati cu cancer pancreatic au fost diagnosticati cu diabet cu 1- 2 ani înainte de a-si descoperi boala maligna.

Iar oamenii de stiinta sunt e parere ca diabetul este cauzat în unele cazuri de prezenta unei tumori în organism care a ramas nedetectata.

Desigur, diabetul este o afectiune destul de comuna, multi dintre diabetici nefiind diagnosticati si cu cancer pancreatic. Totusi, acesta ramane un indicator, cazurile suspecte fiind cele de diabet instalat brusc, la persoane care nu au în istoricul familial aceasta boala.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2.

Colorarea în galben a ochilor si
... afla mai multe pe kfetele.ro!

 

 

Taguri: