Semnele alarmante care iti vor spune daca ai nevoie de o schimbare majora in viata ta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 16 sep 2020, 08:00

Rutina zilnica poate deveni, de multe ori, plictisitoare si stresanta. Iata care sunt semnele care iti vor spune ca si tu ai nevoie de o schimbare in viata ta!

Fiind inconjurati de atat de multe evenimente care necesita atentia noastra in fiecare zi, cateodata nu ne dam seama ca avem nevoie de ceva nou. Pentru ca nici timpul nu e de partea noastra, de obicei, sfarsim prin a ne ignora starile de spirit si prin a ne complace in situatie. Însa lucrurile pot fi schimbate radical din momentul in care realizam ca ele nu merg asa cum ne-am dori, de fapt.

Nu ezita sa faci asta daca:

1. Nu mai tii minte cand ai facut ultima data ceva iesit din comun

Ai atat de putin timp dupa ce te intorci de la job, incat preferi sa ti-l petreci acasa, uitandu-te la televizor sau pur si simplu lenevind in pat. Ei bine, viata nu trebuie sa se rezume doar la asta. Cu siguranta exista ceva ce n-ai mai facut pana acum si, in loc sa iti pierzi momentele libere in fata televizorului, ai putea sa profiti de ocazie.

Provoaca-te singur sa iesi din zona de confort si sa experimentezi si altceva. De exemplu, inscrie-te la un curs de actorie, iesi la picnic sau mergi la un concert. Posibilitatile sunt nelimitate!

2. Astepti in fiecare saptamana ziua de vineri

Daca ti se pare ca orele trec prea greu la serviciu si ca doar ziua de vineri iti poate aduce putina fericire, inseamna ca nu nu ti-ai ales un job care sa ti se potriveasca foarte bine.

Cu siguranta ai auzit de citatul lui Confucius, „Fa ceea ce-ti place cu adevarat si nu vei mai munci nicio zi din viata ta!”. Din fericire, pe smartdreamers.ro exista o oaza 2.000 de locuri de munca in companii dinamice care pun pret pe prioritatile angajatului din care iti poti alege si la care poti aplica in mai putin de un minut. Nu doar de ziua de vineri trebuie sa profiti la maximum, ci si de fiecare zi din saptamana.
Iar daca jobul actual nu te face sa simti asta, atunci trebuie neaparat sa iei aceasta decizie importanta pentru viitorul tau.

3. Prietenii nu au niciodata timp pentru problemele tale

Se spune ca suntem media celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Cu alte cuvinte, succesul tau poate depinde, intr-o oarecare masura, si de prietenii pe care ii ai. Daca simti ca, atunci cand ai nevoie de ajutor, nimeni  iti raspunde la telefon, ar trebui sa iti ridici un semn de intrebare.

Cine va fi acolo pentru tine cand intampini probleme? Daca nu ai un raspuns clar, cu siguranta e timpul sa te inconjori de oameni noi!

4. Îti neglijezi sanatatea fizica

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este adevarat ca timpul nu prea ne permite sa facem sport, insa exercitiile fizice nu trebuie

sa lipseasca din viata nimanui. Daca ai omis acest past pana acum, cu siguranta ai simtit pe parcurs si cateva consecinte, precum durerile de spate sau chiar ingrasatul. Aceste lucruri nu numai ca ne pot strica buna dispozitie, dar se pot agrava considerabil. De aceea, trebuie sa ne facem timp, special, pentru cel putin cateva minute de exercitii in fiecare zi. Asa cum multe studii sustin, chiar si un antrenament de 7 minute poate face minuni atat pentru corp, cat si pentru minte.

5. Nu stii ce te pasioneaza cu adevarat

Pe langa faptul ca mergem la serviciu, cu totii mai avem si alte pasiuni. Daca nu stii care sunt acestea, inseamna ca nu ai alocat suficient timp pentru a te descoperi in intregime. La un moment dat, vei simti si tu ca viata ta este prea monotona si te vei trezi incojurata de prea mult stres. Asa ca mai taie din agenda ta incarcata lucrurile de care nu trebuie sa te ocupi neaparat si da-ti sansa sa afli ce te face cu adevarat fericita.

6. Nu iti poti stapani invidia fata de succesele celorlalti

Daca iti doresti, in mod constant, ca bunurile sau succesele celor din jur sa iti apartina, inseamna ca nu esti prea multumita de realizarile tale sau de viata pe care o duci. În consecinta, trebuie sa te gandesti bine care-ti sunt idealurile si sa muncesti spre a le indeplini. Încearca sa descoperi motivul care a starnit invidia in sufletul tau si estompeaza astfel acest sentiment de fiecare data cand ai ocazia. Însa, de cele mai multe ori, vei putea face asta doar atunci cand vei fi impacata cu deciziile tale si cu propriul stil de viata.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.