Simptomele cancerului de colon nu sunt întotdeauna evidente şi pot fi puse pe seama altor afecţiuni necanceroase (de exemplu: hemoroizi, sindromul colonului iritabil, constipaţia cronică etc.), mai ales că în stadiile incipiente, pacienţii nu au simptome aproape deloc.
Modificări ale tranzitului şi scădere nedorită în greutate Cancerul de colon poate fi anunţat de multe simptome. Dar pentru a învăţa să fim atenţi la acestea, este nevoie să înţelegem cum funcţionează colonul şi care e rolul lui.
„Colonul sau intestinul gros reprezintă o parte importantă din sistemul digestiv, având un rol major în absorbţia nutrienţilor, mineralelor şi apei în organism. Colonul propriu-zis are o lungime de aproximativ 1.5-1.8 metri, dintre care ultimii circa 15 centimetri sunt reprezentaţi de rect (incluzând şi canalul anal şi aparatul sfincterian), nivel la care se formează bolul fecal eliminat prin efortul de defecaţie”, explică dr. Florin Grama, medic specialist Chirurgie generală, cu competenţe în Endoscopie digestivă, chirurgie oncologică şi chirurgie laparoscopică, în cadrul clinicii Bio-Medica din Bucureşti.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: VIDEO Bradul pentru Crăciunul 2024 a ajuns în Rockefeller Center din New York. O stea Swarovski uimitoare o să strălucească în vârf!