Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie 2022. Cine au fost Sfinții Mihail și Gavriil și care este semnificația sărbătorii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 aug 2023, 03:25

Semnificația sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil

Sursa: doxologia.ro

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți în fiecare an la data de 8 noiembrie, iar semnificația din partea sărbătorii nu este știută de multă lume.

Semnificația celebrării din spatele sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil este una ce le va bucura inimile creștinilor ce sărbătoresc pe 8 septembrie această mare zi sfântă.

Citeste si: Ce trebuie să ducă finii nașilor în ziua Sf Mihail și Gavriil! Obiceiul menit să aducă pacea și fericirea în familie

Semnificația sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil

Credincioșii îi sărbătoresc la data de 8 noiembrie pe Sfinții Mihail și Gavriil, iar această celebrare a început încă din secolul al V-lea, la început fiind o aniversare a sfințirii unei biserici a Sfântului Mihail. Cu timpul, această zi a ajuns să i se adreseze și Sfântului Gavriil, iar mai apoi a devenit ziua tuturor Sfinților Îngeri.

Încă de la înființarea Bisericii Ortodoxe există o zi în care să se celebreze îngerii, în calendarul creștin ortodox fiind câte o zi în parte pentru fiecare înger.

Arhanghelul Mihail este considerat luptătorul din fruntea îngerilor, ce va lupta la sfârșitul lumii cu diavolul. Se spune că acesta stă mereu pe pământ, având diferite misiuni, mai puțin în Vinerea Mare și de Paști, când acesta se odihnește în Rai.

Arhanghelul Gavriil este cunoscut ca cel ce aduce vești bune. Acesta i-a dat vestea cea mare lui Ioachim şi Anei, că o vor avea Sfânta Fecioară Maria.

A doua veste pe care acesta a împărtășit-o a fost pentru Fecioara Maria, atunci când a fost anunțată că îl va avea pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine își sărbătorește onomastica de Sfinții Mihail si Gavriil. Câți români poartă numele Sf Arhangheli Mihail și Gavriil

Semnificația cifrei 8

Data de 8, cea în care sunt pomeniți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, reprezintă simbolul vieții veșnice, infinitul.

Cei doi sfinți ce se pomenesc la data de 8 noiembrie se crede că sunt păzitorii oamenilor, din momentul în care aceștia s-au născut, până în momentul în care aceștia pleacă dintre noi și se roagă mereu pentru sănătatea acestora.

Pe lângă vii, în această zi nu se vor uita nici cei ce au trecut la cele veșnice, deoarece cei doi sfinți se roagă și pentru sufletele acestora.

Citeste si: Când sunt sărbătoriți Sf Mihail și Gavriil 2022. Ce tradiții și obiceiuri se respectă de sărbătoarea Sfinților Arhangheli

Surse: criticarad.ro, alba24.ro

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.