Semnificația celebrării din spatele sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil este una ce le va bucura inimile creștinilor ce sărbătoresc pe 8 septembrie această mare zi sfântă.
Semnificația sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil
Credincioșii îi sărbătoresc la data de 8 noiembrie pe Sfinții Mihail și Gavriil, iar această celebrare a început încă din secolul al V-lea, la început fiind o aniversare a sfințirii unei biserici a Sfântului Mihail. Cu timpul, această zi a ajuns să i se adreseze și Sfântului Gavriil, iar mai apoi a devenit ziua tuturor Sfinților Îngeri.
Încă de la înființarea Bisericii Ortodoxe există o zi în care să se celebreze îngerii, în calendarul creștin ortodox fiind câte o zi în parte pentru fiecare înger.
Arhanghelul Mihail este considerat luptătorul din fruntea îngerilor, ce va lupta la sfârșitul lumii cu diavolul. Se spune că acesta stă mereu pe pământ, având diferite misiuni, mai puțin în Vinerea Mare și de Paști, când acesta se odihnește în Rai.
Arhanghelul Gavriil este cunoscut ca cel ce aduce vești bune. Acesta i-a dat vestea cea mare lui Ioachim şi Anei, că o vor avea Sfânta Fecioară Maria.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Semnificația cifrei 8
Data de 8, cea în care sunt pomeniți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, reprezintă simbolul vieții veșnice, infinitul.
Cei doi sfinți ce se pomenesc la data de 8 noiembrie se crede că sunt păzitorii oamenilor, din momentul în care aceștia s-au născut, până în momentul în care aceștia pleacă dintre noi și se roagă mereu pentru sănătatea acestora.
Pe lângă vii, în această zi nu se vor uita nici cei ce au trecut la cele veșnice, deoarece cei doi sfinți se roagă și pentru sufletele acestora.
Surse: criticarad.ro, alba24.ro