Senatorii vor ca soferii prinsi sub influenta alcoolului sa nu-si mai piarda carnetul. Care sunt conditiile

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 16 oct 2018, 16:16

In Romania mor, anual, zeci de oameni in accidente rutiere produse din cauza consumului de alcool.

Potrivit unui proiect de modificare legislativa, soferii prinsi la volan sub influneta alcoolului si-ar putea pastra dreptul de a conduce daca sunt de acord sa isi monteze pe masina sistemul „Alcool-Stop”. Acesta este un dispozitiv care trebuie montat la sistemul de demarare al motorului autovehiculului, ce permite pornirea motorului doar in cazul in care nu este semnalata prezenta alcoolului in aerul alveolar expirat de sofer.

Astfel, soferul va fi obligat sa sufle in fiola electronica („Alcool Stop”) cuplata la sistemul electric al motorului. Potrivit specialistilor, initiativa este buna, insa sistemul ar putea fi pacalit daca un pasager perfect treaz sufla in fiola, in locul soferului.

Initiatorii acestui proiect vor si inasprirea actualei legislatii. Acestia propun ca soferii depistati cu o anumita alcoolemie la volan sa poata fi sanctionati cu restrictionarea dreptul de a conduce timp de sase luni ca pedeapsa alternativa la ridicarea carnetului.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.