SENTINTA SOC. Peste 40 de ani de inchisoare pentru miliardarul Dan Adamescu si 4 judecatori care ar fi emis solutii contra bani!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 30 sep 2020, 04:45

Jumatate din totalul pedepselor reprezinta o premiera in Romania: 22 de ani de inchisoare pentru un singur magistrat acuzat de coruptie.

Dan Adamescu, creditat drept al doilea cel mai bogat roman in topul dat publicitatii in 2014 de revista Forbes, are o avere de peste 700 de milioane de euro. Din fotoliul de miliardar, Adamescu a ajuns, anul trecut, in arest. Din celula, Adamescu a fost trimis in arest la domiciliu. In acelasi dosar au fost ridicati 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti! Acuzatiile formulate de procurori erau clare: Adamescu, prin intermediul avocatului sau i-ar fi mituit pe judecatori pentru a primi solutii favorabile in dosarele de insolventa deschise de firmele sale.

Peste 20 000 de euro este suma care ar fi ajuns din conturile miliardarului in buzunarele judecatorilor, sustin procurorii. Magistratul Mircea Moldovan a devenit cunoscut pentru modul in care a reactionat atunci cand procurorii i-au batut la poarta. A sarit gardul din spatele casei si a luat-o la fuga.

O plimbare pe care procurorii au considerat-o fuga. A facut sport in zadar! A ajuns tot in arest, alaturi de colegii sai.

Pentru Mircea Moldovan, acuzatiile de spaga primita pentru deciziile date la sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti s-au transformat in cea mai mare pedeapsa pentru coruptie: 22 de ani de inchisoare!

##VIDEO131752##

Initial, fusese condamnat la 6 ani, dar, judecatorii i-au aplicat lui Moldovan un spor de pedeapsa insumand alti 15 ani. Ion Stanciu, Sorin Viziru si Elena Roventa au primit pedepse cuprinse intre 3 si 5 ani de inchisoare.

Miliardarul care le-ar fi dictat deciziile s-a ales cu 4 ani si 4 luni, cu executare!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Chiar daca n-a raspuns la aceste intrebari, Adamescu il cunostea pe barbatul care si-a pus capat zilelor chiar in momentul in care cei 4 judecatori erau adusi la DNA.

Era chiar avocatul sau, cel care ar fi fost intermediar pe traseul spagii! In timp ce ancheta care se extindea, avocatul a fost gasit fara suflare in fata metroului, la Universitate!

Pe toata durata anchetei, Dan Adamescu nu a vrut sa comenteze situatia aparatorului sau! Miliardarul Dan Adamescu are afaceri in asigurari, media, detine cateva centre comerciale si hoteluri. A investit si in fotbal, la fosta campioana Otelul Galati.

Decizia data, astazi, de Curtea de Apel nu este definitiva. Avocatii celor 5 au contestat, deja, hotararea, iar Curtea Suprema va avea ultimul cuvant de spus, in lunile urmatoare!