Serban Huidu, condamnat la 2 ani si 6 luni de INCHISOARE cu suspendare

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:31

Fostul realizator TV Serban Huidu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa in urma accidentului soldat cu trei morti, a fost condamnat, vineri, de Judecatoria Brasov, la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, potrivit instantei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecata de 300 de lei si urmeaza sa i se restituie autoturismul implicat in accidentul petrecut in 16 octombrie 2011.

Serban Huidu nu a fost prezent, vineri, la Judecatoria Brasov, fiind reprezentat de catre avocatul sau, Ioan Manjina.

Rudele victimelor au declarat că vor face recurs.

La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 in zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.


Expertizele tehnice au demonstrat ca fostul realizator TV circula cu 87 km/h, iar viteza maxima in acea zona era de 50 km/h.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Desi vehiculul lovit de Huidu circula cu 40 km/h, impactul nu a putut fi evitat.



"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", se arata in concluziile expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise Parchetului.


Sursa: Mediafax