Șerban Huidu se numără printre cei mai cunoscuți prezentatori de radio și televiziune din România. Acesta s-a născut în anul 1976, în București și este absolvent al Facultății de Economie Generală în cadrul Academiei de Studii Economice București, însă în timpul studiilor universitare și-a descoperit pasiunea pentru mass-media, atunci când a început să lucreze la un post de radio, fără să fie plătit, doar pentru a acumula experiență în acel domeniu.
În anul 2010, Șerban Huidu a suferit un grav accident pe pârtia de schi, în Austria, care l-a adus în pragul morții.
Șerban Huidu, mărturisiri cutremurătoare despre recuperarea dificilă după cumplitul accident suferit la schi
După revenirea în țară, Șerban Huidu a avut o scurtă intervenție în cadrul emisiunii Cronică Cârcotașilor, în care a telespectatorii au observat nu își mișca mâna dreaptă și că vorbea
cu dificultate și a explicat că era vorba despre niște sechele care vor persista.„Sunt niște sechele pe care o să le am toată viața! În general după un accident că acesta în primii trei ani te recuperezi cam 90 la sută, iar restul de 10 la sută îi recuperezi destul de greu, în ani! Accidentul de la schi m-a mai calmat că să spun așa! Nu mai sunt cel de dinainte clar! Cei care mă cunosc știu!”, spunea atunci Șerban Huidu.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Invitat în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Șerban Huidu a fost întrebat dacă în prezent, după 12 ani de la cumplitul accident petrecut la schi, s-a vindecat complet sau încă mai resimte anumite sechele.
„Nu! Și nici nu se poate spune asta! Gândiți-va că a fost o trauma majoră! N-am fost operat dar trauma a existat! Se spune traumatism cranio-cerebral înseamnă că ești lovit la cap, ai o vânătaie, un cucui, acela e cranio, iar cerebral înseamnă că el, creierul, care e că o gelatină, se zguduie și când se zguduie atunci e o problema! Toată povestea asta a mea din interior a fost pe partea stânga, deci partea dreapta a avut niște probleme! Mâna stânga e mai rapidă! E adevărat te recuperezi în primele șase luni cel mai mult! După aceea cam în trei ani 90 la sută! Iar restul ce se mai poate recupera se recuperează în ani și ani! Slăbeam câte două, trei kilograme când făceam recuperarea și cel mai complicat era să stai în vârful piciorului! Și făceam 30-40 de exerciții o dată! Urcăm scări! În momentul în care ești lovit la cap dispar automatismele! (...) Am reînvățat să vorbesc! Pentru un om care făcea radio și vorbea că oltenașii e complicat și atunci cred că m-am recuperat cât am putut!”, a spus Șerban Huidu.