Șerban Huidu, mărturisiri tulburătoare la 12 ani de la accidentul în care au murit 3 persoane. „Eu am pledat vinovat”

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 26 oct 2023, 05:05

Șerban Huidu este invitatul lui Denise Rifai la Kanal D

Sursa: Captură KANAL D

Șerban Huidu a făcut mărturisiri tulburătoare despre accidentul în care a fost implicat în urmă cu 12 ani, soldat cu moartea a trei persoane.

Șerban Huidu este invitatul lui Denise Rifai de săptămâna aceasta. În cadrul emisiunii „40 de întrebări” care va fi difuzată duminică la Kanal D, Șerban Huidu a vorbit despre accidentul în care a fost implicat în anul 2011, accident soldat cu moartea a trei persoane. 

Citește și: Șerban Huidu: o carieră de succes presărată cu scandaluri. Motivul pentru care a cerut ca o pârtie de schi să fie modificată

Șerban Huidu, mărturisiri despre accidentul mortal în care a fost implicat 

La data de 16 octombrie 2011, într-un accident cumplit de circulație, își pierdeau viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balog. Cei trei erau colegi de muncă la o firmă din Brașov și se aflau într-un autoturism care se îndrepta spre aeroportul Otopeni.

La ieșirea din localitatea Timișul de Sus, mașina în care se aflau aceștia a fost izbită de o mașină de teren care a intrat pe contrasens și la volanul căreia se afla Șerban Huidu.

În mașina condusă de realizatorul TV se mai aflau  soția sa, cei doi copii și bona acestora. Niciunul dintre ei nu a suferit răni grave.

După acest accident, viața lui Șerban Huidu nu a mai fost niciodată la fel. Pus la zid, acuzat, blamat, chiar dacă instanța de judecată l- a condamnat la pedeapsa închisorii cu suspendare, vina producerii accidentului i-a revenit în totalitate lui Șerban Huidu, potrivit concluziei Judecătoriei Brașov. 

Chiar dacă nu a suferit răni fizice, accidentul în care a fost implicat i-a provocat un mare impact emoțional lui Șerban Huidu. Mai sincer ca niciodată, prezentatorul TV a făcut mărturisiri tulburătoare în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” care va fi difuzată duminică la 22:00 la Kanal D. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Accidentele mele m-au făcut, poate, să nu fiu atât de incisiv (…). La tribunal, eu nu am pledat nevinovat, eu am pledat vinovat (…).

Mai ales, după accidentele mele, au fost situații în care m-am gândit bine dacă pot să merg mai departe sau nu”, sunt doar câteva declarațiile făcute de Șerban Huidu la întrebări referitoare la accidentul din 2011. 

Citește și: Șerban Huidu, mărturisiri impresionante, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” “Mai ales după accidentele mele, au fost situații în care m-am gândit bine dacă pot să merg mai departe sau nu”

Șerban Huidu, la un pas de moarte în urma unui accident la schi 

Anul 2011 a început tragic pentru Șerban Huidu, care a fost la un pas de moarte în urma unui accident la schi suferit pe o pârtie din Austria, acolo unde afla în vacanță, cu familia. 

Șerban Huidu a ajuns la spitalul din Innsbruck, cu hemoragie craniană, iar medicii au fost rezervați în privinţa şanselor de supravieţuire ale realizatorului tv. Acesta și-a revenit în urma accidentului suferit, iar câteva luni mai târziu avea să fie implicat într-o nouă tragedie, soldată cu viața a trei persoane. 

Ce am făcut, cum am trecut peste … contează numai pentru mine. Adică, pentru mine și pentru cei din jur. De fapt, este ușor să îți iei câmpii și să pleci ori într-o viață monahală ori să adopți o altă soluție de noncombat.

Mai greu este să stai și să spui cum s-a întâmplat, ce s-a întâmplat, să încerci să înveți din asta și să-i înveți și pe ceilalți, să spui oamenilor prin ce ai trecut și să-i înveți din greșelile tale. De exemplu, puțină lumea știe că după accidentul din 2010, de la schi eu, am fost la pârtie când abia puteam merge și am vorbit cu cei de la pârtie să pună o protecție în jurul prăpastiei. Le-am zis că am două variante: să-i dau în judecată și să pun eu protecția aia sau să o pună ei și să nu-i dau în judecată. După două luni, au refacut totul, m-au chemat și mi-au arătat. Astea sunt lucrurile care trebuie să rămână în urmă unor accidente sau incidente de genul ăsta”,  declara Șerban Huidu în 2017, întru-un interviu acordat ziarului Libertatea.  

Citește și: Șerban Huidu, mărturisiri cutremurătoare despre recuperarea dificilă după cumplitul accident suferit la schi! „Sunt niște sechele pe care o să le am toată viața”