Serele din Olanda, un adevarat PARADIS VERDE VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 mar 2024, 06:40

Cum intri in sera, te izbeste aerul cu adevarat tropical.

Afara sunt doar cateva grade, insa in interior atmosfera este umeda si sufocanta. Te simti ca in jungla. Te astepti, parca, in fiecare moment, sa zaresti vreun animal in imensii copaci. E doar o iluzie de moment, caci suntem doar intr-o sera olandeza unde sunt crescute specii rare importate tocmai din America de Sud si din indepartata Asie. Olandezii le-au creat toate conditiile.

Natura s-a intrecut pe sine cand a format acest copac.
Sa nu credeti ca arborele pe care il vedeti in imagini este opera vreunui sculptor celebru. Nicidecum! Aceasta este "Nolina recurvata". Mai este si numit "Picior de elefant". Daca il priviti mai bine, va puteti imagina ca seamana un picior de elefant.  Arborele este folosit in scop decorativ in mall-uri sau la piscine.

Ne-a atras atentia si un fruct exotic, putin mai ciudat. Acesta este folosit in China si in Japonia pentru a parfuma incaperile si hainele.
Este cea mai veche varietate de citrice, numita "mana lui Buddha".

Multi dintre arborii pe care i-ati vazut valoreaza si cateva mii de euro un exemplar, si asta pentru ca toti sunt crescuti cu migala, in ani de zile. Ii putem gasi doar in gradinile bogatilor Europei, dar si in marile centre comerciale care si-au permis sa cumpere asa ceva.


 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.