Serena Williams s-a botezat la 41 de ani. Cultul din care face parte tenismena interzice petrecerile aniversare

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 12 ian 2023, 15:36

”Faptul că sunt martor al lui Iehova este important pentru mine”

Sursa: Instagram Serena Williams

Serena Williams a urmat tradiția religioasă a familiei sale și s-a botezat în cultul Martorilor lui Iehova, la fix patru luni după ce a anunțat că se retrage din tenis.

Serena Williams a făcut un pas important în viața ei, la doar patru luni după ce și-a anunțat retragerea din tenis. Fosta sportivă și-ar fi deschis calea spre mântuire, potrivit credinței existente în cultul Martorii lui Iehova.

Serena Williams s-a botezat în cultul care interzice sărbătorirea zilei de naștere

 În urmă cu cinci ani, fosta tenismenă a vorbit într-o publicație despre credința sa și ce înseamnă pentru ea faptul că face parte din cultul Martorii lui Iehova, o grupare religioasă populară în rândul credincioșilor din SUA, care se găsește

și în România.

Faptul că sunt martor al lui Iehova este important pentru mine, dar nu am practicat cu adevărat și am tot vrut să mă implic mai mult. Alexisi nu a crescut mergând la nicio biserică, dar este foarte receptiv și chiar ia inițiativa. Pune nevoile mele pe primul plan. ”, spunea Serena Williams în anul 2017, pentru Vogue.

Faimoasa jucătoare de tenis a fost botezată în Adunarea Martorilor lui Iehova din West Palm Beach, Florida. În cultul Martorilor lui Iehova, botezul este un act obligatoriu pentru ca credincioșii să primească mântuirea.  

Citește și: Cuplul din showbiz care a încheiat anul cu un divorț după șapte ani de căsnicie: „Nu o să vorbesc niciodată despre motivele despărțirii”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Una dintre regulile pe care le impune acest cult este interzicerea petrecerilor de zilele de naștere:„Credem că astfel de sărbători nu îi plac lui Dumnezeu,” se află scris pe site-ul Martorilor lui Iehova, care cred că „ziua morții este mai bună decât ziua nașterii,” notează  Black Enterprise.  

Din acest motiv, fiica Serenei Williams, Olympia nu își sărbătorește ziua de naștere.  „Suntem Martori ai lui Iehova, deci nu sărbătorim zilele de naștere,”  spunea Serena Williams într-un interviu acordat

În urmă cu patru luni, Serena și-a anunțat retragerea din tenis, aceasta și-a încheiat cariera cu 23 de titluri de campioană în probele individuale ale turneelor de mare șlem. Cel mai recent triumf al americancei în Grand Slam-uri datează din 2017, când își învingea sora în finala Openului Australian. 

Citește și: Simona Halep a fost acuzată de dopaj. Prima reacție a tatălui acesteia: „Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?