Serghei Lavrov acuză Moldova de „cerșit” și spune că se vrea transformarea acesteia în a doua Ucraina: „O altfel de cerșetorie, în general, extorcare”

Autor: Lavinia Medrea

Serghei Lavrov acuză Moldova de „cerșit” și spune că se vrea transformarea acesteia în a doua Ucraina: „O altfel de cerșetorie, în general, extorcare”

Sursa: Twitter

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, este de părere că se vrea transformarea Moldovei într-o „a doua Ucraina”, lucru care se vede din cauza abordării „consumeriste” de care dă dovadă țara.

„Desigur, ei încearcă clar să transforme Moldova într-o a doua Ucraina, a spus, joi, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de Libertatea.

Serghei Lavrov spune că se vrea transformarea Moldovei într-o „a doua Ucraina” prin „cerșit” la aderarea UE

„O astfel de abordare consumeristă din partea actualei conduceri moldovenești este foarte, foarte revelatoare.

Atunci când ei spun: «Să începem acum aderarea la Uniunea Europeană, apoi vom vedea ce ne promit acolo, iar apoi poate vom decide dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente», precum și alte declarații”, a declarat Serghei Lavrov, spunând că abordarea Moldovei este „cerșitul”.

„Ruşii ar trebui să ne dea din nou o reducere la gaz comparativ cu contractele care au fost semnate, să amâne plăţile”, a citat el un exemplu de acest gen de declarații, făcute de Moldova.

„O altfel de cerșetorie, în general, extorcare”, a declarat Serghei Lavrov.

Citeste si: România, amenințată de la Moscova cu un atac nuclear! Mesajul tulburător transmis de ruși: ”Românilor fricoși”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul rus de externe a mai precizat despre Moldova că are un comportament asemănător unui truc. „«Dacă nu ne faceţi (o reducere, n.r.), vom merge mai repede în Europa, iar dacă ne faceţi, oricum mergem, dar mai încet». Eu aşa interpretez aceste semnale şi vă pot asigura că majoritatea populaţiei Republicii Moldova înţelege aceste lucruri. Şi cu atât mai mult în Transnistria şi în special în Găgăuzia”, a explicat șeful diplomației ruse.

În trecut, reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a afirmat că Ucraina vrea deschiderea frontului transnistrean, lucru care ar putea atrage grave consecințe pentru statalitatea Republicii Moldova, spune site-ul gazeta.ru. Vladimir Cijov ia în calcul și un scenariu în care Rusia ar trebui să aibă grijă de Republica Moldovenească Transnistreană (PMR), care nu este recunoscută la nivel internațional. „În special, vorbim despre provocările Ucrainei la graniță”, a precizat reprezentantul permanent al Rusiei.

Citeste si: Putin vrea să încheie un acord de pace cu Ucraina, dar se teme de ceea ce ar putea face aceasta, ajutată cu armament din partea Occidentului

Anterior cu o zi, zeci de oameni au înconjurat clădirea Ambasadei Republicii Moldova din Moscova, protestând cu sloganul „Luaţi mâinile de pe Transnistria!”  împotriva „politicii agresive a Statelor Unite şi NATO de a trage (Republica) Moldova într-un nou conflict în Transnistria”, relatează site-ul ridus.ru.