Sergiu Nicolaescu, CEL MAI PROLIFIC regizor roman VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:15

Cu zambetul pe buze si privirea fixa, asa se destainuia regizorul Sergiu Nicolaescu in fata publicului sau.

Nascut in anul 1930, la Targu-Jiu, menirea lui Sergiu Nicolaescu a fost una precisa, iar el a stiut-o dintotdeauna. Scenarist, regizor, actor, rand pe rand sau uneori, chiar in acelasi timp, Sergiu Nicolaescu le-a facut pe toate, mai bine de 40 de ani. Pasiunea, talentul nativ si munca i-au adus o colectie impresionanta de peste 60 de filme. Cine nu a vazut "Dacii", "Mihai Viteazul", cine nu a auzit de comisarul Moldovan?!

Nu doar in tara a rasunat numele lui Sergiu Nicolaescu! Pe cand avea numai 37 de ani, regizorul incepea sa-si faca debutul si in afara.
Pe Champs-Elysees trona un afis cu filmul "Dacii". Era doar inceputul pentru cel care avea sa ramana in istoria filmului romanesc. Sergiu Nicolaescu avea sa fie cel care infiinteaza prima scoala de cascadori din Romania. Era momentul glorios al regizorului care ne-a incantat prin filmele sale, al celui care ne-a adus lacrimi in ochi, dar si zambetul pe buze prin replicile sale memorabile. Ajunsese sa puna in scena chiar mai mult de doua filme pe an.


"Orient Express" ramane filmul romanesc care a avut cei mai multi spectatori la premiera in 2004, in timp ce "Mihai Viteazul" este considerat cel mai impresionant film al celui care ne-a invatat ca nu viata bate filmul, ci ca filmul poate fi mai presus de orice.

Pentru anul 2013, regizorul intentiona sa faca un nou film. Avea si scenariul creionat in minte pe care l-a dezvaluit intr-unul dintre interviurile pentru Stirile Kanal D.
Nu se temea de moarte, ba din contra, pentru el sfarsitul parea un fleac. Pe masura ce timpul trecea, inima lui voia tot mai tare sa ajunga la cea pe care a iubit-o cel mai mult." Mama imi lipseste, da! O sa ma duc la ea curand!", declarase Sergiu Nicolaescu intr-un interviu.