Seriale turcesti: top seriale turcesti cu cele mai impresionante povesti

Author: B.M.
Actualizat: 10 ian 2020, 16:08
seriale turcesti

Lista de seriale turcesti cu cel mai impresionant scenariu, care au fost vazute de sute de milioane de oameni din intreaga lume.

Iata o lista cu seriale turcesti ce au o poveste impresionanta, care trebuie urmarite:

Seriale turcesti: Suleyman Magnificul- Sub domnia iubirii

Suleyman Magnificul este cea mai ambitioasa productie turceasca, o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand otomanii incepusera sa ameninte crestinatatea si sa devina o superputere a lumii.

Povestile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultura si de civilizatie ale perioadei otomane alcatuiesc un tablou viu si foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic si regizoral.

Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni sotia lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate in contextul luptelor pentru putere de la Curte si a celor pentru suprematia geopolitica.

Costumele personajelor sunt recreate dupa moda vremii, fie ca este vorba de rochiile si bijuteriile somptuoase ale femeilor din haremul sultanului sau de vestimentatia elaborata a barbatilor de la Curte.

Seriale turcesti: Dragoste infinita

Serialul “Dragoste infinita” (“Kara Sevda”) aduce in fata telespectatorilor o poveste de dragoste, doi tineri din doua lumi si diferite care se indragostesc iremediabil.

Kemal (Burak Özçivit), student in ultimul an la inginerie miniera, este unul dintre cei trei copii ai unei familii din clasa mijlocie. Singurul lui tel in viata este sa isi castige existenta si sa supravietuiasca vicisitudinilor.

Fiind o fire rationala, acesta nu crede in miracole, si cu atat mai mult in miracolul dragostei. Insa lumea lui monotona este intoarsa pe dos odata cu aparitia lui Nihan (Neslihan Atagül) in viata sa.

Provenind dintr-o familie instarita, Nihan traieste in zona rezidentiala a cartierului. Totusi, ea nu rezoneaza cu valorile mediului in care a crescut si se distanteaza de lumea din care face parte.

Desi pare imposibila, dragostea dintre Kemal si Nihan va depasi diferentele de pozitie sociala.

Seriale turcesti: Furtuna pe Bosfor

Productia "Furtuna pe Bosfor"il are in rolul principal, pe Erkan Petekkaya, cel care l-a interpretat pe Riza in serialul “Dila” si pe Ali in “Tradarea”.

Serialul aduce in atentia publicului destine care se despart si apoi se intrepatrund, drama unor parinti rupti de copiii lor printr-o farsa a vietii, alegeri extrem de dificile.

Serialul este produs de Endemol, unul dintre cei mai prestigiosi distribuitori, producatori si creatori de formate din lume si a devenit inca de la primul episod lider de audienta pe slotul pe care a fost difuzat. Scenaristul serialului este Yildiz Tunc.

Seriale turcesti: Bahar: Viata furata

"Bahar: Viata furata" aduce in atentia publicului destinul sinuos al unei fete crescute in conditii dure de o familie saraca, dar si o poveste de dragoste plina de sensibilitate si forta.

Existentele a doua surori, Efsun si Bahar, care au crescut sub acelasi acoperis, dar care sunt total opuse ca temperament si caracter, se impletesc in serial.

Relatia dintre cele doua tinere se dezvaluie din primele episoade: clocotind de rautate, Efsun este geloasa pe inocenta Bahar, care se sacrifica pentru binele familiei.

Seriale turcesti: Ma numesc Züleyha

Ma numesc Züleyha ” infațiseaza istoria unei iubiri unice, care se deruleaza in Istanbulul anilor ’70, si continua pe tarâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana, locuri ce poarta amprenta unor povesti legendare, despre curaj si iubire, dar si despre rautate, ambiție si tiranie.

“Ma numesc Züleyha” ii aduce in prim – plan pe Yilmaz Akkaya si Züleyha, doi tineri care se iubesc dincolo de limitele impuse de societatea in care traiesc, dincolo de prejudecațile vremii si, mai presus de orice, sunt dispusi sa faca totul pentru dragostea lor.

Yilmaz Akkaya (interpretat de Uğur Günes) este un barbat puternic, tenace, care nu se teme de moarte, si este dispus sa faca orice, chiar sa ucida, pentru femeia pe care o iubeste cu disperare.

Züleyha (interpretata de Hilal Altınbilek), partenera de viața a lui Yilmaz, este o tânara frumoasa si puternica, care a renunțat la ea insasi, la visele ei, pentru a-si salva barbatul iubit. Cei doi indragostiți isi doresc sa se casatoreasca, insa planul lor nu decurge asa cum isi doresc.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Seriale turcesti: Gulperi

Scenariul ne introduce alert in viata tumultuoasa a lui Gulperi. Femeia este nevoita sa se opuna chiar familiei sale care ii controleaza fiecare pas. Inca de la o varsta frageda, Gulperi sufera in fata opacitatii tatalui ei care o face sa renunte la studii si chiar la prima ei dragoste.

Orizontul tinerei pare sa capete forta odata cu intalnirea cu Eyup, care se indragosteste de Gulperi in timp ce acesta isi desfasoara stagiul militar in Izmir; cei doi fug impreuna la familia acestuia, dar tanara femeie se loveste de ostilitatea familiei partenerului de viata.

Dezamagirile lui Gulperi sunt alinate doar de cei trei copii ai sai. Iar cand destinul pare sa le surada, cei doi soti si copiii gasindu-si linistea intr-un nou camin, Gulperi intra intr-un nou malaxor al tragediei. Eyup moare intr-o calatorie de afaceri in Siria.

Seriale turcesti: Lacrimi la Marea Neagra

„Lacrimi la Marea Neagra” a inregistrat audiente record inca de la primele episoade difuzate, a fost o adevarata revelatie pentru piata genului, atingand 40% cota de piata, in ianuarie 2018.

Lacrimi la Marea Neagra ” spune o poveste de viata tulburatoare, in care publicul din Romania va regasi o realitate dureroasa a societatii romanesti actuale: violenta domestica.

Personajul central, Nefes (interpretata de Irem Helvacioglu), este o tanara care lupta sa-si recapete libertatea dintr-o relatie plina de violenta si sa depaseasca traumele psihice provocate de aceasta.

Din povestea unei victime, „Lacrimi la Marea Neagra” devine povestea unei luptatoare, simbol pentru milioane de femei curajoase care isi iau vietile inapoi si schimba in bine statistici ingrijoratoare.

Seriale turcesti: Steaua sufletului

Steaua sufletului prezinta o poveste teribila de iubire ce ii are ca protagonisti pe frumoasa Zuhre (interpretata de Selin Sekerci) si pe Seyit (Sukru Ozyldiz).

Casatoria dintre fata saraca Zuhre si unul dintre cei mai bogati si influenti oameni din Cappadocia, batranul Fikret Karakaya, aduce cu sine o multime de probleme pentru toti cei implicati.

Conform unei cutume adanc inradacinata in zonele rurale ale Turciei, tanara fusese, practic, vanduta lui Fikret chiar de parintele ei, in schimbul unei bucati de pamant.

In peisajul incredibil al Capaddociei, acoperite de zapada, se consuma o adevarata drama. Telespectatorii vor deveni martorii unei povesti zguduitoare inca de la primele episoade.

Intalnirea intamplatoarea dintre Seyit si Zuhre reprezinta inceputul unei povesti pasionale de dragoste, in permanenta pusa la incercare, fie in peisajul ireal al Cappadociei, fie in cel plin de contraste al Istanbulului.

Demonii razbunarii, tradarile, presiunile de tot felul nu fac decat sa transforme dragostea dintre Zuhre si Seyit intr-o adevarata forta.

Seriale turcesti: Yaman

Cand Yaman Koper este luat de pe strazile din Tozludere de catre avocatul Selim Serez si de catre sotia acestuia, Ender, acestia habar nu au cum va schimba acest tanar sarac vietile lor si ale celor din jur.

Mert, fiul lor tocilar, il considera pe Yaman si frate, si prieten caruia ii impartaseste modul lui ciudat de a privi lumea, dar si incercarile si necazurile prin care trece in incercarea de a castiga inima lui Eylül Buluter.

Yaman se va indragosti curand de Mira Beylice, dar dragostea lor este damnata, fiind incercata permanent de incapacitatea tinerilor indragostiti de a scapa de trecut. Va reusi Yaman sa se adapteze lumii bogate in care traieste?

Va reusi Mira sa treaca peste prejudecati si sa iubeasca un barbat care nu provine din lumea ei bogata?

Seriale turcesti: Meryem

Un teribil accident, intr-o noapte furtunoasa, schimba radical vietile celor trei personaje. Omul legii, Oktay, vrea cu orice pret o mai mare putere asupra celor din jur, Savas doreste sa se faca dreptate.

Meryem poarta povara pacatelor celor doi barbati, pana in momentul in care dragostea adevarata isi face loc in viata lor.

Dincolo de scenariul alert si intriga puternica, productia beneficiaza si de o distribuitie cu tineri actori foarte talentati. In rolul frumoasei Meryem, o cunoastem pe Ayca Aysin Turan, o tanara actrita care a devenit foarte iubita dupa rolul jucat in serialul „Karagul” („Trandafirul Negru”).

Cemal Toktas, cel care il interpreteaza pe Oktay, a devenit foarte popular in Turcia dupa rolul din lungmetrajul „Gunesi Gordum”, partitura actoriceasca in urma careia a castigat numeroase premii pentru Cel mai bun actor in rol secundar.

Seriale turcesti: Dragoste si ura

Ali (Emrah Erdoğan), in varsta de treizeci de ani, este fiul unei familii bogate.

Desi se afla in inchisoare, unde isi ispaseste pedeapsa pentru uciderea lui Ahmet, Ali se indragosteste de Mavi, o tanara foarte frumoasa care l-a ajutat sa suporte captivitatea prin scrisorile pe care si le-au scris timp de doisprezece ani, atat cat a durat sentinta barbatului.

In ziua eliberarii, Ali si Mavi se intalnesc pentru prima data. Cei doi tineri iau o hotarare fulger, aceea de a se casatori. Ceea ce nu stie Ali este faptul ca Mavi nu l-a ales intamplator. Tanara este sora lui Ahmet, barbatul ucis in urma cu 12 ani.

In toata aceasta perioada, Mavi a visat la momentul razbunarii fratelui ei, ucis in noaptea nuntii lui, iar acum, tot ceea ce isi doreste tanara este punerea in aplicare a planului. Mavi este hotarata sa-l ucida pe Ali chiar in noaptea nuntii lor.

Ceea ce nu stie Mavi este faptul ca barbatul care i-a devenit sot, „ucigasul” fratelui ei, este nevinovat, Ali luand vina asupra lui, cu ani in urma, din dorinta de a-si proteja fratele mai mare, adevaratul criminal.

Seriale turcesti: Patria mea esti tu

Dincolo de povestea de iubire, exista contextul istoric si personajul care are corespondent in realitate.

Actiunea din Patria mea esti tu are loc in 1919, in timpul razboiului de Independenta al Turciei, iar Cevdet, personajul interpretat de Halit Ergenc, este transpunerea pe ecran a personalitatii unui erou national, pion important in razboiul dintre Turcia si Grecia, unul dintre oamenii de incredere ai lui Mustafa Kemal Ataturk.

Schimbarile dramatice socio-politice, realitatea cruda a razboiului pun dragostea dintre Cevdet (Halit Ergenc) si Azize (Berguzar Korel) la grea incercare.

Alte seriale turcesti care trebuie urmarite

Kosem
Tradarea
Dragoste la prima vedere