Servicii de evaluări proprietăți imobiliare complexe, pentru afaceri de succes

Autor: Bogdan Mihai

GVA Activ oferă celor interesați servicii evaluări specifice privind proprietățile imobiliare.

Ce cuprinde paleta de oferte GVA Evaluări?

- servicii evaluări pentru finanțarea și garantarea împrumuturilor;
- evaluarea de portofolii imobiliare;
- evaluări pentru achiziții și vânzări;
- estimarea chiriilor de piață și evaluarea proprietăților generatoare de venituri;
- evaluări periodice- anuale sau trimestriale, după caz;
- evaluări pentru raportări financiare realizate în conformitate cu International Financial Reporting Standards;
- evaluări pentru diverse tipuri de taxe;
- evaluarea proiectelor în curs de construcție

(execuție);
- studii de piață diverse, inclusiv pentru cea mai bună utilizare a proprietăților imobiliare în cauză.

Cine execută serviciile de evaluări proprietăți imobiliare?

Echipa GVA Activ include evaluatori cu mare experiență în domeniu. Aceștia sunt membri RICS și ANEVAR, cu largi competențe în toate sectoarele importante ale pieței imobiliare, de aceea sunt în măsură ca să execută lucrări de complexitate ridicată, extrem de bine corecte, pentru aceia ce au nevoie de astfel de rapoarte de evaluare speciale.

Sediul central este la București, dar mai există și două birouri regionale în două orașe foarte dezvoltate ale României din punct de vedere economic: Timișoara și Cluj-Napoca.

Totuși, activitatea evaluatorilor GVA nu se limitează doar la Capitală, Banat și Ardeal, specialiștii amintiți putând să își ofere cu promptitudine serviciile în orice zonă a țării, compania amintită având o acoperite națională.

Unul dintre serviciile extrem de atractive ce este oferit clienților este reprezentat de evaluarea pentru cea mai bună utilizare a unei proprietăți imobiliare, cunoscut și sub acronimul de CMBU.

La ce folosește serviciul de evaluare imobiliară CMBU?

Întocmirea unui raport referitor la cea mai bună utilizare a unei proprietăți imobiliare (teren și/sau construcții) reprezintă o etapă de prefezabilitate

În concret, se analizează diferite scenarii alternative de utilizare, care să respecte cele 4 caracteristici CMBU:

- să fie fizic posibile;
- să fie legal permise;
- să fie fezabile financiar;
- să fie maxim productive.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este nevoie de un astfel de studiu preliminar înainte de luarea unei decizii ferme de dezvoltare sau achiziţie în cunoștință de cauză.

Un astfel de raport în care se analizează pe baza unor date şi tendinţe existente culese de pe piața liberă internă și internațională diverse utilizări posibile care au ca finalitate maximizarea valorii unei proprietăți imobiliare este un ajutor foarte important pentru orice om de afaceri.

Domeniile pentru care se poate realiza un studiu CMBU:

Analiza CMBU poate fi folosită pentru toată gama de dezvoltări imobiliare, solicitările fiind cu precădere în domeniul dezvoltărilor rezidențiale (blocuri de locuințe), parcuri comerciale, clădiri de birouri sau hoteluri etc.

Cumva în corelație cu CMBU, sunt și studiile de piață.

Ce rol au evaluările pieței imobiliare?

Studiile prin care se evaluează piața imobiliară la un moment dat și trendurile cele mai probabile sunt extrem de importante, pentru că dau o imagine clară asupra pieței imobiliare în ansamblul ei sau pentru un anumit tip de proprietăți situate în anumite zone de interes.

Specialiști cu mare experiență în domeniu pot oferi la cerere acest serviciu de evaluare ce poate furniza informații consolidate pe baze statistice și evoluții de piaţă referitoare la:

- chiriile practicate în diversele segmente ale pieței imobiliare;
- indici de evoluție în serii de date temporale;
- evoluția preţurilor de tranzacţionare pentru diverse tipuri de proprietăţi imobiliare.

Asemenea studii de piaţă pot fi adaptate oricărei nevoi ale unui solicitant şi pot îmbrăca orice formă dorită, stabilită în urma unor discuții preliminarii desfășurate între specialistul evaluator și client.

 

Taguri: