Servicii speciale repatriere decedaţi internaţional

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 dec 2018, 10:59

Decesul unui membru al familiei este o veste tristă, indiferent de locul şi de situaţia în care survine acest eveniment.

Pe lângă suferinţa produsă de nefericitul eveniment, decesul unei persoane pe teritoriul altei ţări poate genera panică şi mult stres familiei şi apropiaţilor aflaţi în această situaţie. Pentru a rezolva imediat situaţia şi a reuşi aducerea rapidă în ţară a decedatului alegeţi servicii de repatriere decedati international.

Este bine de ştiut că moartea unei persoane apropiate care lucrează, care tranzitează sau care îşi doreşte să fie înmormântată pe teritoriul României nu mai este la ora actuală o problemă şi nu trebuie să mai fie un moment de stres şi panică în

privinţa repatrierii persoanei decedate internaţional.

Indiferent de condiţiile producerii decesului, fie că e vorba de moarte naturală, accidentală sau suspectă, repatrierea defunctului se poate realiza astăzi mai simplu şi  nu este o operaţiune imposibil de realizat. Există companii cu experienţă, care cunosc toate detaliile şi care au informaţiile necesare pentru a facilita şi a realiza servicii de transport funerar internaţional, în condiţii rapide şi de maximă siguranţă.

Funerare Nicolas este companie de pompe funebre specializată în realizarea serviciilor de repatriere a decedaţilor internaţional. Cu pricepere şi profesionalism, această companie prestează servicii funerare pe teritoriul întregii Europe. Fie că este vorba de Italia, Franţa, Anglia, Germania, Austria, Belgia, Suedia, Olanda, Republica Moldova, Turcia sau SUA, firma poate efectua servicii pentru aducerea în tară a persoanelor decedate la cele mai înalte standarde internaţionale.

Cine vă poate ajuta atunci când vă aflaţi în această situaţie dramatică şi aveţi nevoie de repatrierea unui decedat?

Cel mai util şi rapid lucru pe care îl puteţi face este să apelaţi la o companie specializată în prestarea acestor servicii. Aici veţi găsi toate răspunsurile la întrebările legate de întocmirea documentelor, transportul decedatului şi repatrierea lui cât mai rapidă. 

Pentru a obţine cele necesare readucerii în ţară a decedatului, pentru a putea întreprinde demersurile necesare şi a estima costurile implicate, familia trebuie să deţină toate informaţiile necesare privind ţara, localitatea şi împrejurările în s-a produs nefericitul eveniment, precum şi adresa exactă de unde se va face ridicarea corpului neînsufleţit. 

Dacă persoana decedată avea o asigurare de viaţă activă în momentul survenirii decesului, costurile implicate de repatriere pot fi suportate, în limite stabilite de poliţa de asigurare, de către compania de asigurări respectivă.

Imediat după alegerea companiei de repatriere decedaţi internaţional trebuie pregătite documentele necesare, care sunt numeroase şi o bună parte dintre ele sunt întocmite de autorităţile din oraşul în care a avut loc decesul.

Unitatea medicală din străinătate unde s-a petrecut evenimentul poate emite următoarele documente:

certificatul constatator al decesului 

certificatul de îmbălsămare.

În afara documentelor menţionate, mai sunt necesare:

Certificatul de deces internaţional, eliberat de autorităţile străine sau, dacă familia doreşte, poate apela la ambasada sau consulatul României din respectivul stat pentru a elibera direct un certificat deces românesc

Paşaportul mortuar, eliberat de autorităţile străine

Autorizaţie pentru transport funerar, eliberată tot de autorităţile străine.

Pentru eliberarea paşaportului mortuar de către autorităţi, este necesară prezentarea următoarelor documente:

Documentul de identitate românesc al persoanei decedate, în original

Certificatul de deces eliberat de Registrul Civil din oraşul în care a avut loc nefericitul eveniment

Certificat constatator al decesului

Actul de îmbălsămare

Autorizaţie de înmormântare, dată de judecătorie, în cazul în care decesul a avut loc în condiţii violente sau în spaţii publice

Autorizaţia de transport funerar, eliberată de autorităţile locale

Traseul pe care îl va parcurge maşina cu sicriului.

Datorită tuturor acestor prevederi legale şi a documentaţiei necesare pentru efectuarea repatrierii, este destul de dificil pentru o persoană fizică să se ocupe în astfel de momente de procesul de repatriere. De aceea trebuie găsită cea mai potrivită companie care să se ocupe de obţinerea tuturor acestor documente, în cel mai scurt timp. 

De ce să apelaţi la o companie specializată în repatriere decedaţi internaţional?

O companie aşa cum este Servicii Funerare Nicolas deţine toate autorizaţiile de transport internaţional în domeniu 

Societatea garantează ajutorul în obţinerea rapidă a certificatului de deces internaţional şi a paşaportului mortuar internaţional. 

Maşinile cu care se efectuează transportul decedaţilor sunt dotate la cele mai înalte standarde internaţionale tehnice şi de siguranţă, ceea ce oferă certitudinea că întreaga călătorie va decurge fără evenimente neprevăzute

Angajaţii companiei sunt amabili şi săritori, dornicii  să rezolve rapid şi eficient orice situaţie întâmpinată, inclusiv cazurile de maximă urgentă

Se ocupa în detaliu de fiecare procedură, căutând să obţină finalizarea actelor în cel mai scurt timp, pentru a le putea transmite cât mai rapid către autorităţi necesare şi a putea efectua rapid transportul.

Pentru a nu exista probleme, pe sicriul din lemn de esenţa tare din interiorul sicriului de zinc este pusa o plăcuţă de identificare a persoanei decedate.

Preţul transportului este variabil, în funcţie de distanta de unde trebuie să fie preluat decedatul şi este în general destul de mare, deoarece legislaţia impune ca tot ceea ce se foloseşte să fie de cea mai înaltă calitate.

Pentru repatriere decedaţi internaţional apelaţi la serviciile Funerarenicolas.ro!

 

Taguri: