Sesiunea specială de BAC a început! Elevii susțin astăzi proba la alegere a profilului și specializării

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 mai 2024, 09:06

Sesiunea specială de BAC a început

Sursa: Pexels.com

Marți, 21 mai 2024, elevii au început sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat a început în această săptămână, iar aceasta a fost dedicată elevilor participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale sau elevilor care susțin admiteri la academii militare din Statele Unite, acestea fiind organizate în aceeași perioadă cu examenul de Bacalaureat din luna iunie. Iată care este calendarul sesiunii speciale de BAC, dar și unde se susține aceasta.

Sesiunea specială de BAC a început

La data de 21 mai 2024, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat a început, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca la data de 22 mai 2024 să se continue sesiunea cu proba obligatorie a profilului, mai exact Matematică sau Istorie, în funcție de profilul pe care îl au elevii. Joi, 23 mai 2024, elevii participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale, dar și cei care susțin admiteri la academii militare din Statele Unite, susțin proba la alegere a profilului și specializării, iar în

funcție de profilul pe care aceștia îl au, elevii pot alege între una dintre materiile:

  • Anatomie și fiziologie umană;
  • Biologie vegetală și animală;
  • Chimie;
  • Economie;
  • Fizică;
  • Geografie;
  • Informatică;
  • Logică, argumentare și comunicare;
  • Psihologie;
  • Sociologie;
  • Filosofie;

Ultima probă scrisă din cadrul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat va avea loc la data de 24 mai 2024, atunci când elevii vor susține proba

la Limba și literatura maternă. În perioada 27- 30 mai 2024, elevii ce participă la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat vor susține probele de competențe. La data de 27 mai va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmând ca la data de 28 mai să aibă loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Citește și: Se modifică examenul de Bacalaureat: ,,Îl vor face mai relevant”. Anunțul făcut de ministrul Educației

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

La data de 29 mai 2024, elevii ce susțin sesiunea specială a examenului de Bacalaureat vor avea parte de o evaluare a competențelor digitale, iar la data de 30 mai, acestora li se vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă. La data de 31 mai, rezultatele inițiale vor fi afișate, până la ora 12:00, iar până la ora 14:00, elevii pot veni pentru a depune contestații.

După depunerea contestațiilor urmează perioada 31 mai – 3 iunie 2024, în care se vor rezolva contestațiile, iar la data de 4 iunie 2024 vor fi afișate rezultatele finale.

Unde se ține sesiunea specială a examenului de Bacalaureat?

Sesiunea specială examenului de Bacalaureat va avea loc la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din județul Prahova, iar lucrările elevilor vor fi evaluate în mod digitalizat la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”.

La sesiunea specială a examenului de Bacalaureat din anul 2024 sunt înscriși 185 de elevi, iar cei ce au câștigat medalii pe parcursul liceului pot solicita echivalarea probelor scrise de Bacalaureat.

În anul 2023, sesiunea specială de BAC a fost susținută tot în județul Prahova, iar numărul de elevi înscriși a fost mai mic față de anul acesta, mai exact 163 de olimpici sportivi. Din cei 163 de olimpici sportivi, Ministerul Educației a anunțat că doar 131 de elevi au promovat, o rată de reușită de 80,37%, potrivit edupedu.ro.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?