SEXY, DAR OTRAVITOR! Rujul, UN ADEVARAT PERICOL pentru sanatatea ta!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 15:00

Potrivit ultimelor cercetari, substantele pe care le contine rujul ar fi raspunzatoare de aparitia bolilor cardiace, artrita, alergii si chiar infertilitate.

Este unul dintre cele mai vechi si mai apreciate produse cosmetice de catre sexul frumos. Multe femei nici nu se gandesc sa iasa din casa fara a-si colora buzele in diverse nuante. Insa sunt, oare, constiente de faptul ca rujul ar putea fi daunator pentru sanatatea lor?

Pentru a rezista cat mai mult timp pe buze, rujul contine parabeni, metacrilat, plumb si cadmium. Ultima dintre aceste substante este un conservant.
Se mai numeste si triclosan. Cercetatorii au descoperit ca aceasta substanta ataca tesutul muscular si poate cauza aparitia bolilor de inima. De asemenea ajuta bacteriile din organism sa isi mareasca rezistenta la antibiotice, transformandu-le in superbacterii. S-a stabilit ca in medie o femeie aplica in jur de 1,5 kg de ruj pe durata vietii.

Alte studii despre triclosan releva faptul ca poate cauza disfunctii ale glandei tiroide, producand in exces antrogeni, hormonii masculini.
Situatia a devenit atat de grava incat o mare companie de produse cosmetice, renumita la nivel mondial, a anuntat ca va scoate triclosanul de pe lista ingredientelor.

In ceea ce priveste parabenii, exista temeri ca aceste substante ar modifica nivelul estrogenului in sange, cauzand dereglari are ciclului menstrual ceea ce ar putea creste riscul aparitiei cancerului de san. Comisiile de specialitate au declarat ca inca studiaza acest fenomen neputandu-se pronunta cu precizie in cazul parabenilor.
Expertii le recomanda femeilor sa fie atente atunci cand isi aleg un ruj sau alte produse cosmetice. Acestea nu trebuie sa contina plumb, parabeni, parafine sau metale grele.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.