Sf. Petru și Pavel 2023: Ce nume se sărbătoresc pe 29 iunie?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 20 mar 2024, 04:50

Cine își sărbătorește onomastica pe 29 iunie, de ziua Sfinților Petru și Pavel

Sursa: freepik.com

Sf Petru și Pavel 2023. Cine își sărbătorește onomastica pe 29 iunie, de ziua Sfinților Petru și Pavel?

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2023 sunt sărbătoriți pe data de 29 iunie, dată marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ce nume se sărbătoresc de Sf Petru și Pavel?

Când pică Sf Petru și Pavel în 2023

Sf. Petru și Pavel 2023 sunt sărbătoriți în calendarul ortodox la data de 29 iunie, după o perioadă de post, care variază ca durată în funcție de data Sfintelor Paști.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt numiți și "căpeteniile apostolilor" și stâlpii cei neclintiți ai Bisericii lui Hristos. Ei au împlinit cuvântul lui Hristos de a sluji oamenilor: cel "care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă" (Marcu 10, 43-44).

Citește și: A început Postul Sf. Petru și Pavel! Zile cu dezlegare la pește

Ce nume se sărbătoresc de Sf Petru și Pavel 2023

Peste 500.000 de români îşi aniversează onomastica pe 29 iunie, de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Potrivit statisticilor, din cei 503.995 de români care îşi sărbătoresc onomastica, 382.960 sunt bărbaţi, majoritatea acestora purtând numele de Petru/ Petre (208.829) şi 121.035 femei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nume de bărbați care se sărbătoresc de Sf Petru și Pavel 2023: Petru, Petre, Pavel, Paul, Petrică, Petrișor, Petronel, Petruș, Petruț. 

Nume de femei care se sărbătoresc de Sf Petru și Pavel 2023: Paula, Paulina, Petra, Petruța, Petronela, Petrița.

Mesaje Sf Petru și Pavel. La mulți ani

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate și să ti se îndeplinească toate dorințele.

La mulți ani!„

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sf Petru și Pavel cât mai frumoasa!„ 

„În această zi specială, îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viață plină de lucruri bune, iar Domnul să te ocrotească mereu! La mulți ani de ziua numelui!„

„De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!„

„Ziua numelui să-ţi fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani!„ 

Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire! 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?