Sfânta Maria 2022. De ce sărbătoresc românii sărbătoarea Sfintei Marii de două ori pe an

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 sep 2022, 07:21

De ce este sărbătorită de două ori Sfânta Maria

Sursa: Facebook

Toți creștinii știu că Sfânta Maria este sărbătorită de două ori într-un an.

Prima dată când are loc sărbătorirea Fecioarei Maria este pe 15 august, când este Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, iar a doua oară, pe 8 septembrie, cu ocazia Nașterii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.

Citeste si: Rugăciune puternică către Sfânta Fecioară Maria. Toți credincioșii trebuie să o spună pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului

De ce sărbătorim de două ori pe an Sfânta Maria

În calendarul creștin ortodox, Sfânta Fecioară Maria este sărbătorită de două ori. Pe data de 15 august, când se celebrează Adormirea Maicii Domnului și pe 8 septembrie, când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului sau așa cum sunt cunoscute în popor, Sfânta Maria Mare și Sfânta Maria Mică.

Ziua de 15 august este una plină de însemnătate pentru creștini și pentru Biserica Ortodoxă.

În acea zi, Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veșnice. Mai este denumită și ziua Adormirii, atunci când îngerii și sfinții au umplut împrejurimile de lumină. În această zi sfântă românii sărbătoresc și Ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind protectoarea marinarilor.

8 septembrie este ziua în care mama Domnului s-a născut și este prima sărbătoare a noului an bisericesc care începe în fiecare an pe 1 septembrie.

Aceasta este cea mai mare sărbătoare din anotimpul roadelor bogate și este sărbătorită atât de Biserica Ortodoxă, cât și de Biserica Catolică.

Citeste si: Mesaje Sfânta Maria Mică 2022. Ce urări să transmiți pe 8 septembrie, atunci când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce însemnifică numele Maria

Numele Maria este unul dintre cele mai folosite pentru români în momentul în care vor să își nemească copilul, peste 2,2 milioane de români își sărbătoresc în fiecare an onomastica, atât pe 15 august, cât și pe 8 septembrie.

Maria este un nume de origine Biblică plin de însemnătate deoarece este numele celui ce l-a adus pe lume pe fiul lui Dumnezeu, Iisus și a rămas un simbol al purității.

În latină, numele Maria înseamnă “stea de mare”, deoarece este compus din “mar” – “picătură” și “yam” – “mare”. Se spune că în textele latine a apărut ca și metaforă folosită pentru descrierea Maicii Domnului.

În ebraică, numele Maria are semnificația de “copil dorit”.

În percepția egipteană, numele Maria provine de la termenul “mry” sau “mr” care se traduce prin “iubit” sau “iubire”.

Citeste si: Calendar creștin ortodox 6 septembrie 2022: Rugăciunea tămăduitoare de boli și necazuri grele! Marți e zi de sărbătoare în calendar

Sursa: libertatea.ro