Sfânta Maria Mică 2022. Ce nu e bine să faci pe 8 septembrie. Gestul banal despre care se spune că aduce ghinion și boală

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 06 iun 2023, 04:10

Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă de Sfânta Maria Mică

Sursa: Captură YouTube

Sfânta Maria Mică 2022 este sărbătorită în fiecare an pe data de 8 septembrie. Iată ce nu au voie credincioșii să facă în această zi de mare sărbătoare.

Pe 8 septembrie este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. La această dată este prăznuită Nașterea Maicii Domnului. Iată ce tradiții și obiceiuri se respectă de Sfânta Maria Mică, dar și care sunt superstițiile de care credincioșii țin cont în această zi.

Ce nu e bine să faci de Sfânta Maria Mică 2022? Tradiții, obiceiuri și superstiții 

Nașterea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători de peste an și este prăznuită pe 8 septembrie.

Acesta este primul praznic important din Anul nou bisericesc, care a început pe data de 1 septembrie. Nașterea Maicii Domnului este prilej de mare bucurie pentru credincioși, astfel că în această zi se respectă mai multe obiceiuri, tradiții și superstiții. 

Pentru că Nașterea Maicii Domnului este o sărbătoare însemnată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, pe 8 septembrie sunt interzise toate treburile casnice sau activitățile în gospodărie.

Astfel, de Sfânta Maria Mică 2022 este interzis să se spele rufe, să se calce, să se facă ordine și curățenie în casă sau în gospodărie. Se spune că cei care nu respectă această sărbătoare vor avea parte de o toamnă grea, vor atrage răul asupra lor și vor fi urmăriți de ghinion. 

Un gest aparent banal este complet interzis de Sfânta Maria Mică. Există o superstiție care spune că în această zi de sărbătoare, dar și în preajma ei nu trebuie să se aprindă focul în casă.

Acest lucru aduce ghinion și boală. 

De Sfânta Maria Mică 2022, credincioșii nu au voie să se certe și să spună vorbe urâte. Tradiția spune că cei care vor face acest lucru vor avea parte de momente neplăcute și de multă tristețe.

Ce trebuie să facă femeile însărcinate și cele care nu pot avea copii pe 8 septembrie? 

Pe data de 8 septembrie, atunci când este prăznuită Nașterea Maicii Domnului, femeile care nu pot avea copii trebuie să își înalțe rugăciunile către Sfânta Fecioară Maria. Se spune că Maica Domnului le va asculta rugăciunile, le va dezlega pântecele și, în cele din urmă, le va binecuvânta cu un copil.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În această zi de sărbătoare, femeile care sunt deja însărcinate se pot ruga la Fecioara Maria pentru a avea parte de o sarcină ușoară, fără probleme și pentru a aduce pe lume un copil perfect sănătos. Este cunoscut faptul că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, astfel că rugăciunile închinate ei fac adevărate minuni pentru femeile însărcinate. 

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele. În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale. Amin!”, aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostească femeile care își doresc copii, dar și cele care sunt deja însărcinate.

În ziua în care este prăznuită Nașterea Maicii Domnului, se spune că este bine ca în fiecare casă să fie aprinsă o candelă. Aceasta îi va feri pe toți cei ce locuiesc în casă de rele. 

Pe 8 septembrie există obiceiul de a fi împărțite bucate pentru sufletul celor adormiți, dar în special struguri și prune. Se spune că femeile trebuie să dea de pomană aceste fructe pentru ca cei trecuți la cele veșnice să primească și ei din roadele toamnei și să li se ierte toate păcatele.

Citeste si: Rugăciune puternică și grabnic ajutătoare către Sfânta Fecioară Maria. Toți credincioșii trebuie să o spună pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului

Ce se întâmplă cu vremea după Sfânta Maria Mică 2022?

Vremea din ziua de Sfânta Maria Mică îi ajuta pe oameni să facă previziuni referitoare la cum va fi toamna. Astfel, se spune că dacă plouă de Sfânta Maria Mică, atunci întreaga toamnă va fi ploioasă, iar dacă este soare, atunci toamna va fi lungă și frumoasă.

Se crede că după data de 8 septembrie, toamna își intră cu adevărat în drepturi. Temperaturile încep să scadă, vremea devine din ce în ce mai schimbătoare, iar păsările încep să își ia zborul.

Citeste si: Mesaje Sfânta Maria Mică 2022. Ce urări să transmiți pe 8 septembrie, atunci când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.