Sfanta Parascheva 2018. Traditii si obiceiuri de Sfanta Parascheva. Uite ce trebuie să faci pe 14 octombrie

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 oct 2018, 10:23

Sfanta Parascheva 2018. Pe 14 octombrie, crestinii o sarbatoresc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva considerata ocrotitoare a Iasului si a intregii Moldove.

Sfanta Parascheva 2018. Pe 14 octombrie, crestinii o sarbatoresc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva considerata ocrotitoare a Iasului si a intregii Moldove, iar traditiile si obiceiurile pentru aceasta zi s-au transmis din generatie in generatie.

Sfanta Parascheva 2018. Pe 14 octombrie  nu se calca, nu se coase, nu se spala si nu se face mancare, in caz contrar te vor lovi durerile de cap si bolile de ochi.

Din batrani se spune ca daca vei lucre azi vei face negi la maini. De Sfanta Parascheva nu se mananca si nici nu se dau de pomana nuci, castravei si poame in forma de cruce, in schimb se dau de pomana must si paine. Daca esti insarcinata, se spune ca e bine sa imparti din bucatele tale unor copii sarmani, pentru ca Sfanta Parascheva sa te ocroteasca la nastere.

 

Sfanta Parascheva 2018. Din batrani se stie ca Sfanta Parascheva apare in vis si impartaseste leacuri celor bolnavi, sau ii atinge cu toiagul pe cei care nu respecta avertismentele ei.

Cititi continuarea pe kfetele.ro