Sfântul Andrei 2022. Cea mai puternică rugăciune care se rostește pe 30 noiembrie. Împlinește dorințe și protejează de rele

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 aug 2023, 05:35

De Sfântul Andrei, credincioșii se pot ruga pentru sănătate, fericire și împlinirea dorințelor

Sursa: pexels

Pe 30 noiembrie, toate rugăciunile sunt închinate Sfântului Apostol Andrei. Iată care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei, cea despre care se crede că poate împlini cele mai arzătoare dorințe.

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Andrei în fiecare an, pe data de 30 noiembrie. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul creștin ortodox, motiv pentru care este marcată cu cruce roșie. Iată ce rugăciune se rostește pe 30 noiembrie pentru împlinirea dorințelor și pentru a avea parte de liniște și fericire.

Rugăciune către Sfântul Andrei. Toți credincioșii trebuie să o spună pe 30 noiembrie

Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul României, motiv pentru care sărbătoarea închinată lui este una foarte importantă pentru români. Pe data de 30 noiembrie 2022, atunci când este sărbătorit marele sfânt în calendarul creștin ortodox, credincioșii pot rosti cea mai puternică rugăciune închinată Sfântului Andrei. Este vorba despre o rugăciune grabnic ajutătoare care se poate rosti și la finalul acatistului închinat marelui sfânt. 

Pe 30 noiembrie, creștinii ortodocși se pot ruga pentru a avea parte de sănătate, pentru a fi protejați de rele și pentru a-și găsi liniștea sufletească.

Pentru că sărbătoarea Sfântului Andrei este considerată o zi cu adevărat magică, se spune că pe 30 noiembrie se împlinesc cele mai arzătoare dorințe, astfel că toți credincioșii ar trebui să rostească rugăciunea închinată Sfântului Andrei.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea.

Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei.

De Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, se spun rugăciuni închinate marelui sfânt
[Sursa: pexels]

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei 2022. Felicitări și urări originale. Cum să le spui celor care poartă numele de Andrei, Andreea „La mulți ani!” de ziua numelui, într-un mod deosebit

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Sfântul Andrei, sărbătorit de creștinii ortodocși pe 30 noiembrie 2022. Cine a fost, de fapt, marele sfânt?

Majoritatea creștinilor ortodocși știu că Sfântul Andrei este prăznuit pe data de 30 noiembrie, în fiecare an, însă sunt puțini cei care știu cine a fost, de fapt, Sfântul Andrei.

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru, iar cei doi au fost primii ucenici ai lui Iisus Hristos, potrivit crestinortodox.ro.

După ce au primit teritoriile unde urmau să predice, Sfântul Andrei a ajuns să ducă mai departe cuvântul lui Dumnezeu în Scytia și în Asia Mică. În ciuda pericolelor care îl pândeau la fiecare pas, Sfântul Andrei a continuat să predice în numele lui Dumnezeu, marele sfânt găsindu-și sfârșitul după ce a fost răstignit pe o cruce în formă de X, cunoscută și sub denumirea de „crucea Sfântului Andrei”.

În anul 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat drept „Ocrotitorul României”, iar de atunci, creștinii ortodocși acordă o atenție deosebită acestei sărbători. În plus, în România, ziua de 30 noiembrie, cea în care este prăznuit Sfântul Apostol Andrei, este zi liberă în România, fiind inclusă pe lista liberelor legale în fiecare an. 

Citește și: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Sfântul Andrei 2022. Ce este bine și ce este de rău augur să faci pe 30 noiembrie