Sfântul Antonie este notat cu această cruce albastră pentru că acesta este un sfânt român.
Sărbătoarea Sfântul Antonie este considerată o sărbătoare importantă deoarece pică în postul Crăciunului. În ziua de 23 noiembrie, de Sfântul Antonie, nu fac nunți, dar este dezlegare la ulei și la pește.
Sfântul Antonie. Cine este și unde a trăit
Sfântul părinte Antonie a trăit pe vremea voievodului Matei Basarab şi a voievodului martir Constantin Brâncoveanu.
Acesta a găsit ulterior o peşteră mică într-o stâncă și și-a săpat acolo o bisericuţă în care s-a rugat neîncetat ziua şi noaptea. Acesta a fost îngropat, așa cum și-a dorit, în groapa pe care singur și-a săpat-o în piatră.
Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen
Citeste si: Calendar ortodox 21 noiembrie. Dezlegare la peste. Este Intrarea in Biserica a Maicii Domnului
Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului
Calendar ortodox 23 noiembrie. Ce reprezintă crucea albastră
În mod normal, în calendar, sărbătorile sunt notate cu cruce neagră, cruce roșie, cruce neagră cu o paranteză în partea dreaptă și cruce albastră.
Crucea albastră semnifică sărbătorile sfinților români sau a celor care au moaștele în România.Postul Crăciunului. Rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Postul Crăciunului a început pe data de 15 noiembrie și se încheie pe 24 noiembrie, în Ajun de Crăciun.
Această perioadă de post este dedicată curățirii trupului, dar și a sufletului. Pe lângă postul alimentari, credincioșii renunță și la plăcerile trupești, fiind mai preocupați de partea spirituală.
Postul Crăciunului. Iată rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele
"Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție
ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului.Citeste si: Rugăciune de ajutor. Rugă către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, la vreme de necaz şi de întristare
Citeste si: Rugăciune pentru ajutor financiar. Cea mai puternică rugăciune pentru bani, avere și îndeplinirea dorințelor
Ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.
Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnzeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.", este Rugăciunea pe care să o rostești în post.