SFASIETOR: LACRIMI si BLESTEME in judetele izolate de zapada! "Nu ne lasati aici"

Editor: Bogdan Mihai Author: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:47

Abia astazi salvatorii si-au putut croi drum spre satele ingropate in nameti.

Odata cu casele bietilor localnici, au scos la lumina si povesti de viata cutremuratoare. N-am mai vazut atât de multa durere inecata in lacrimi si spaima in suflete. Iar iarna nu si-a spus inca ultimul cuvânt. Undeva, din inima muntilor de zapada, rasare un varf de acoperis. E casa unei batrane din Carligu Mic, sat atat de lovit de soarta si de fiecare iarna.

Nu se mai intra pe poarta- e blocata de zapada.

Trebuie sa sari gardul daca vrei sa treci. O casa, o batrana si un munte de zapada. O incercare greu de trecut pentru farama de om care nu mai are nici lacrimi sa isi planga amarul: "Sa nu ma lasati! Sa trimiteti armata! Mor in casa! Barem sa mor de moarte buna!", se plange batranica.

Batrani, singuri si aproape infometati, buzoienii din satele inghitite de troiene impart parca aceeasi soarta blestemata, iarna dupa iarna.
De la Dumnezeu vin toate dar tot la el si  speranta! Iti dau lacrimile  cand o asculti pe batrana care pare ca nu mai asteapta decat … izbavirea.

Inca in putere, doi oameni, sot si sotie, s-au hotarat sa nu astepte cu mana intinsa. Si-au dat singuri zapada de pe langa casa si s-au ingrijit de animale- de a caror existenta depinde si a lor.

Carligu Mic, Carligu Mare, Vacareasca, Cotorca… sunt numai patru dintre zecile de asezari buzoiene in care ninsoarea si viscolul au facut prapad.
In unele, nici macar salvatorii nu au razbit inca. In zilele ce vor urma, cu fiecare lopata de zapada data la o parte vom descoperi cate o poveste crunta. Asta daca nu cumva vitregia vremii, care se anunta inca in putere, va face si mai mare prapad.
##VIDEO100332##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.