Sfat prețios din partea unei asistente medicale. Trucurile care te pot proteja de coronavirus

Autor: B.H.

Prevenția este cuvântul care se află pe buzele tuturor în această perioadă în care riscul de infectare cu coronavirus este unul crescut. Pe lângă regulile de igienă cunoscute deja de toată lumea, o asistentă medicală a oferit câteva sfaturi prețioase care pot ține bacteriile la distanță.

Lucrând în domeniul medical, igiena este principala preocupare a medicilor și asistentelor, mai ales în această perioadă delicată în care majoritatea spitalelor se află în carantină.

Citeste si: Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Spălatul pe mâini este una dintre cele mai importante modalități prin care organismul poate fi protejat de infecții, însă nu este singura măsură pe care oamenii o pot lua pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

Sfat prețios din partea unei asistente medicale. Trucurile care te pot proteja de coronavirus

O asistentă medicală din Australia a prezentat câteva modalități prin care germenii se pot răspândi cu rapiditate, dar pe care un număr foarte mic de persoane ajung să le ia în calcul. Nu doar spălarea mâinilor cu apă și săpun este foarte importantă, ci și curățarea bijuteriilor sau evitarea depozitării hainelor sau genților în dormitor.

"Recunosc că sunt puțin obsedată de curățenie, dar ați înțelege asta văzând ce se întâmplă în spitale. Sunt asistentă, așa că igiena mâinilor este foarte importantă pentru mine. Hainele murdare pe care le-am purtat afară sau geanta mea nu ating niciodată patul. Nu merg niciodată la culcare până nu fac duș.", a spus asistenta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Lidia Buble, schimbare radicală de look. Nu mai arată deloc așa!

Pe lângă hainele murdare care nu ajung niciodată în dormitorul ei, asistenta a spus că un alt truc care poate reduce riscul de răspândire a microbilor este curățarea responsabilă a bijuteriilor. Mai exact, acestea ar trebui dezinfectate la sfârșitul fiecărei zile și asta pentru că pe suprafața lor se pot strânge o mulțime de bacterii.

Citeste si: Super tratamente naturale, ușor de preparat pentru vârfurile despicate. Scapă de aspectul uscat al părului!