SFATUL specialistilor in nutritie: De ce e bine sa mananci cu furculita si cutitul

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 29 dec 2018, 14:56

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a explicat, intr-o postare publicata pe Facebook, cat de important este modul in care mancam si cum felul in care consumam alimentele ne poate influenta, in mod direct, greutatea.

Potrivit specialistului, simplul si clasicul mod de a consuma mancare cu tacamuri, si nu in fuga, in picioare sau cand ne aflam al volan, ne poate ajuta sa nu ne ingrasam nici daca alegem sa consumam mancare gatita.

" Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe paine din frigider are volum mic si multe calorii.

Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita. Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la indemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacamuri", a scris Mihaela Bilic,  pe Facebook.

Medicul nutritionist sustine ca mancarea gatita este sanatoasa si trebuie consumata cat mai des posibil, insa trebuie sa fim atenti sa nu folosim cantitati mari de ulei cand o gatim.

Dr. Mihaela Bilic, in varsta de 48 de ani, este, din 2008, medic specialist in nutritie, diabet si boli metabolice. In 2013 a facut, la Paris, un master in psihonutritie in urma caruia a dobandit o cunoastere aprofundata privind modul in care nutritia si neurobiochimia ne afecteaza emotiile si comportamentul fata de alimente.