În ediția de astăzi a emisiunii Dimineața cu noi, telespectatorii au avut ocazia să descopere cum se manifestă dermatita atopica, dar și cumcare sunt principalele cauze ale apariției sale, mai ales primăvară și care sunt metodele de tratare ale acestei afecțiuni dermatologice. Iată cele mai bune sfaturi de la medicul dermatolog, Dana Bratu.
Sfatul specialistului la “Dimineața cu noi”: Cum se tratează dermatita atopică?
Că în fiecare zi, telespectatorii au posibilitatea să afle la Dimineata cu noi sfaturi utile și informații medicale prețioase despre diverse afecțiuni de sezon. În această dimineață, reportera Antonia Ștefănescu a ajuns la cabinetul medicului dermatolog Dana Bratu, pentru a descoperi cele mai utile detalii despre dermatita atopica, dar și cauzele și principalele metode de tratament.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Odată cu schimbarea anotimpului se resimt mult mai puternic problemele de piele ale persoanelor care suferă de aceste afecțiuni. În special, dermatita atopica, ce afectează într-un număr tot mai mare în ultima vreme, atât adulții cât și copiii, se resimte mult mai puternic în această perioada. Iată care sunt primele semne, cum se tratează, dar și cum putem să o prevenim?
"Este sezonul în care ne confruntăm cu dermatita atopica, în special copiii sunt ce mai afectați! De fapt, dermatita atopica reprezintă un ansamblu de manifestări cutanate, care apar la cei care sunt predispuși la atopie, care au și astm bronșic, sau rinită, conjunctivita alergică! Cel mai des apare în primele trei luni de viață, după trei luni, copilașii resimt la nivelul fetei sau scalpului anumite leziuni roșiatice, care se pot suprainfecta! Riscul cel mai mare este să se extindă! Îi mănâncă pielea, de aceea este important că părinții să meargă rapid cu ei la medicul pediatru sau dermatolog, care să se poată instala un tratament precoce! Însă nu e apanajul copilăriei, din păcate ne putem confruntă și că adulți în zona de încheieturi dezvoltăm leziuni care ne mănâncă și sunt roșiatice, acea eczemă, din cauza vântului, a temeperaturilor scăzute aceste leziuni se pot extinde!", a spus medicul Dana Bratu.